netwerkevent logistiek vastgoed

Netwerkevent Logistiek Vastgoed Nederland 2023

SPRYG Real Estate Academy organiseert op 26 september de 8e editie van het netwerkevent Logistiek Vastgoed Nederland 2023. U hoort onder andere René Buck (Buck Consultants International) en Menno van Boxtel (Cushman & Wakefield) over de laatste trends en actuele ontwikkelingen in logistiek vastgoed.

Op 26 september worden de meest recente trends en ontwikkelingen in logistiek vastgoed gedeeld. De afgelopen jaren heeft de logistieke vastgoedmarkt een ongekende groei doorgemaakt, wat gepaard ging met aanzienlijke huurstijgingen. Maar is deze groei nu op zijn hoogtepunt? Wat zijn de gevolgen van gestegen bouwkosten en financieringslasten? En welke uitdagingen zijn er op het gebied van ruimte, verduurzaming en de beperkingen die gemeenten en provincies opleggen aan de bouw van grote distributiecentra? Daarnaast, wat betekent de huidige discrepantie tussen vraag en aanbod voor de toekomst van de markt?

Is er nog ruimte voor logistiek vastgoed in Nederland?

Stakeholders uit diverse logistieke hotspots bespreken vestigingscriteria, meerlaagse opslag, kansen voor multimodale hubs, de impact van stikstofproblematiek, duurzaamheid, de energietransitie en toekomstbestendige bedrijventerreinen. Vooraanstaande experts zoals Roel Megens (Vijfsterren Logistiek) en Eva Klein Schiphorst (SADC) delen op 26 september hun visie op de toekomst van logistiek, zowel landelijk als lokaal.

Toekomst van logistiek vastgoed

Het netwerkevent wordt afgesloten met een debat over de toekomst van logistiek vastgoed. De maatschappelijke discussie over de impact van grote distributiecentra heeft geleid tot pleidooien voor restrictief beleid. Dit onderwerp wordt besproken met diverse stakeholders, waaronder Frank Spierings (gemeente Waalwijk), Sander Breugelmans (Prologis en Dilas), Elisabeth Post (TLN en Logistieke Alliantie) en Bart Banning (ABN AMRO). Hoe zien zij de toekomst van logistiek vastgoed in Nederland? Hoe kunnen logistieke ontwikkelingen samengaan met ruimtelijke kwaliteit, bestaande uit gebruiks- en belevingswaarde, toekomstwaarde en duurzaamheid?

Meer informatie

Datum: Dinsdag 26 september 2023.

Locatie: Kunstlinie Almere.

Bestemd voor: gemeenten, ontwikkelaars, investeerders en corporaties.

Organisator: SPRYG Real Estate Academy.

Programma en inschrijven: www.spryg.com/logistieknl

Meer info? www.spryg.com/logistieknl