ondernemersupdate Oekraïne

Online ondernemersupdate RVO oorlog in Oekraïne

Doet u zaken met Rusland, Belarus of Oekraïne? Bent u getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland en Belarus? Meld u dan aan voor het webinar ‘Ondernemersupdate Oorlog in Oekraïne’, op dinsdag 12 april 2022, van 14:30 – 16:00 uur.

Bron: RVO.nl.

Tijdens het webinar wordt de stand van zaken rond de huidige situatie besproken. Ook krijgt u actuele informatie over de sancties, logistieke knelpunten, getroffen sectoren en ondersteuningsmogelijkheden. We gaan in gesprek met ondernemers die actief zijn in deze landen, en met ondernemersverenigingen die actief zijn in de logistiek- en metaalsector.

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor Nederlandse ondernemers die zakendoen met of in Rusland, Oekraïne of Belarus. Ondernemers die getroffen worden door de gevolgen van de oorlog zijn ook welkom.

Wat kunt u verwachten?

De volgende onderwerpen staan op het programma:

 • Een rondetafelgesprek met Coen Sloet van RVO, Rogier Spoel van evofenedex en Foort Jan Wisse van de Koninklijke Metaalunie.
  Welke impact heeft de huidige situatie op handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie? Welke gevolgen zijn nu al merkbaar en wat is de impact op de langere termijn? Wat is het effect van de situatie op de interne bedrijfsvoering, wachttijden en de dagelijkse productie? In de vorm van een rondetafelgesprek gaat moderator Coen Sloet hierover in gesprek met ondernemersverenigingen evofenedex en Koninklijke Metaalunie.
 • De impact van de situatie op de landbouwsector in Oekraïne.
  Reinoud Nuijten, landbouwraad in Oekraïne, deelt zijn bevindingen over de getroffen landbouwsector in Oekraïne en de directe invloed hiervan op de wereldmarkt.
 • Persoonlijke ervaringen van getroffen Nederlandse ondernemers.
  We gaan in gesprek met ondernemers die zakendoen met Rusland, Belarus of Oekraïne. Onder anderen te gast zijn Dennis Maij, oprichter van Wearebold en Roeland Winkel, mededirecteur van Bloemen van Winkel. Zij vertellen over de impact van de oorlog op hun bedrijven.
 • Informatie over ondersteuning bij zoeken naar alternatieve markten en inzetten van expertise.
  Marieke van der Wilk van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft uitleg over de mogelijkheden rond de ondersteuning bij het zoeken naar alternatieve markten en/of het inzetten van expertise. Zo kunnen ondernemers met behulp van de regeling Support International Business een expert inhuren die hen kan helpen bij bijvoorbeeld het oplossen van logistieke knelpunten, procesbeheer of internationale productie.

Deelname

Meld u aan via het registratieformulier. Deelname is gratis. Voertaal is Nederlands.

Meer weten?

Meer informatie over de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland en Belarus vindt u op de volgende pagina’s:

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit webinar in samenwerking met Netwerkpartners Internationaal Ondernemen (NIO) en in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.