exportcafé evofenedex

Een veerkrachtige supply chain: hoe realiseer je dat als exportmanager?

  • Datum: 1 nov 2023
  • Tijd: 15:45 - 16:30 uur
  • Locatie: De Woonindustrie, Symfonielaan 1, 3438 EW Nieuwegein, zaal Applebee
  • Informatie en aanmelden

Op 1 november wordt in Nieuwegein het Nationaal Export Event (NEX) gehouden. Er verandert veel rondom export. Hoe ga jij als exportprofessional om met onderwerpen als de energietransitie, schaarste, geopolitieke en technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie? Aan het einde van de middag kun je de workshop ‘Een veerkrachtige supply chain: hoe realiseer je dat als exportmanager?’ Inschrijven voor NEX kan vanaf 12 september.

In deze workshop staat keten resilience centraal. De afgelopen periode is duidelijk geworden hoe kwetsbaar de handelsketens eigenlijk zijn. Als exportmanager ben je niet alleen in meerdere mate afhankelijk van die ketens, maar je bent er zelf ook een belangrijk onderdeel van.

De afgelopen decennia stelde de relatief stabiele omgeving het bedrijfsleven in staat zich te richten op kostenreductie, doelmatigheid en efficiency. Dit tijdperk van stabiliteit is voorbij en maakt plaats voor een meer veerkrachtige keten die in staat is op de golven van instabiliteit mee te bewegen. Dit leidt tot nieuwe trade-offs in ketens in de vorm van een spel tussen voorraad, sourcing gebieden, afzetmarkten en onderlinge afhankelijkheden en partnerships. In deze sessie gaan we in op deze nieuwe werkelijkheid en leggen we uit aan welke knoppen je kunt draaien om veerkracht ook daadwerkelijk vorm te geven.

Workshopleiders

De workshop wordt gegeven door Nanne Schriek van evofenedex en Ronald de Boer van Hogeschool Windesheim.