Virtuele handelsmissie: als expert smart logistics zakendoen in Zuid-Afrika

 • Datum: 22 -
 • Tijd: nvt
 • Locatie: Online (aanmelden verplicht)
 • Meer info

Bent u actief op het gebied van Smart Logistics, HealthTech of Fintech en wilt u zakendoen in Zuid-Afrika? Neem dan van 22 juni tot en met 25 juni deel aan de virtuele techmissie naar Zuid-Afrika. Han Peters, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Pretoria, opent deze virtuele handelsmissie en wijst u de weg in Zuid-Afrika.

Voor deze missie wordt er nauw samengewerkt met VNO-NCW / MKB-Nederland. Zij hebben het belang van het bevorderen van handel met Afrika hoog op de agenda staan. Dit virtuele bezoek aan Zuid-Afrika draagt bij aan de door het bedrijfsleven gepresenteerde Afrika Strategie. In deze strategie wordt gewezen op nieuwe groeimarkten in Afrika die zorgen voor veel handels- en exportkansen. VNO-NCW / MKB-Nederland is ook aanwezig bij de start van deze missie.

Voor wie

Deze missie is gericht op verscheidene sectoren. Deelname staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in een of meerdere van onderstaande sectoren:

 • Smart Logistics
 • Health Tech
 • Fintech

Tijdens deze missie leert u meer over het land en de kansen in de genoemde sectoren. Ook ontdekt u hoe de Zuid-Afrikaanse overheid uitdagingen in deze sectoren wil aanpakken. Nederlandse bedrijven die al actief zijn in Zuid-Afrika delen hun ervaringen. Daarnaast komt u in contact met Zuid-Afrikaanse organisaties en bedrijven.

Smart Logistics

Binnen deze sector liggen er kansen op het gebied van:

 • Adoptie van technologie (drones, blockchain, kunstmatige intelligentie (AI), robotica) en consultancy;
 • Management van logistiek en logistieke operaties;
 • Capaciteitsontwikkeling (infrastructuur en vaardigheden);
 • Technologie voor omgevingen waar tekorten zijn aan hulpbronnen.

Lees meer over de kansen in deze sector.

HealthTech

Binnen deze sector liggen er kansen op het gebied van:

 • Verbeteren van de zorg door de inzet van technologie;
 • Het gebruik van data en informatie voor meer gerichte zorg;
 • Apparatuur en systemen voor slimme diagnose en ondersteuning van behandelingen door robotica.

Lees meer over de kansen in deze sector.

Fintech

Binnen deze sector liggen er kansen op het gebied van:

 • Betaalsystemen en cross-border payments (retail en handel);
 • Dienstverlening van banken en verzekeraars (inclusief ‘know your customer’ (KYC) en effectendienstverlening);
 • Financiële data en cybersecurity;
 • Open banking en nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI);
 • Innovatieve manieren om het armere deel van de bevolking toegang te geven tot financiële dienstverlening (inclusieve financiering).

Lees meer over de kansen in deze sector.

Wij nodigen nadrukkelijk vrouwelijke ondernemers en onderzoekers uit om mee te doen aan deze missie.

Programma

U kunt zelf uw missieprogramma samenstellen uit een gevarieerd aanbod van online sessies. Zo richt u zelf missiedagen in die passen bij uw wensen en de uitdagingen van uw organisatie.

Tijdens de missie leert u meer over de kansen binnen uw sector. Sprekers praten u via webinars en forumdiscussies bij over trends en uitdagingen. Ook krijgt u een beeld van projecten waarbij partijen internationaal willen samenwerken.

2 soorten matchmaking

U kunt deelnemen aan de online matchmaking via het b2match-platform. Hierbij neemt u via het platform zelf contact op met lokale bedrijven en instellingen die binnen uw sector actief zijn.

U kunt ook kiezen voor matchmaking op maat. Hierbij zoekt een gespecialiseerde matchmaker actief voor u naar interessante contacten en organiseert een-op-eengesprekken.

Programma

Bekijk het volledige programma (Engelstalig).

Kosten

Deelname kost € 250 per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Iedere extra deelnemer betaalt € 125.

Deelname aan de matchmaking op maat kost €250 extra per organisatie.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. Iedere deelnemer meldt zich apart aan.

Wilt u meedoen aan de matchmaking op maat, meldt u zich dan uiterlijk donderdag 6 mei aan. Na deze datum kunnen we niet meer garanderen dat u mee kunt doen aan dit onderdeel van de missie.

Let op: er kunnen maximaal 30 bedrijven deelnemen aan de matchmaking op maat. Voor inschrijving zonder matchmaking kunt u zich inschrijven tot 15 juni.

Aanmeldingen behandelen wij op volgorde van binnenkomst. Meldt u zich daarom snel aan.

Wij vinden het belangrijk dat deelnemende bedrijven passen bij de sectoren en onderwerpen van de missie. Als u zich aanmeldt, vragen we u daarom aan te geven bij welke sessies u zich wilt aansluiten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze virtuele missie? Neem dan contact op met:

Hanneke Bogaerts, projectleider virtuele missie Zuid Afrika
E: hanneke.bogaerts@rvo.nl

of:

Karin Schipper, projectleider virtuele missie Zuid Afrika
E: karin.schipper@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse postennetwerk in Zuid-Afrika.

Nederland als internationale samenwerkingspartner

Met deze missie nodigen wij onze buitenlandse partners uit tot samenwerking in het zoeken naar oplossingen voor mondiale uitdagingen. Nederland werkt samen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen en wil een partner zijn in technologische en maatschappelijke oplossingen voor een betere wereld.

Foto: Pixabay/Jean van der Meulen.

Bekijk ook

> Video: Holland Flower Alliance boekt winst met nieuwe transportverpakking