Webinar: 150 miljoen euro voor innovaties luchtvaart, maritiem & automotive

  • Datum: 6 mei 2021
  • Tijd: 13:30 - 15:30 uur
  • Locatie: Online (aanmelden verplicht)
  • Meer info

Op donderdag 6 mei aanstaande organiseert Nederland Maritiem Land een tweede webinar over het Maritiem Masterplan. Dit keer staan we uitgebreid stil bij de Research & Development-regeling die naar verwachting op 17 mei a.s. opengaat en half augustus zal sluiten. Met de regeling stelt het ministerie van Economische Zaken & Klimaat 150 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve projecten in de maritieme-, automotive- en luchtvaartsector.

Tijdens het webinar staan twee onderwerpen centraal: de inhoud van de R&D-regeling en uw vragen daaromtrent en mogelijke projecten binnen het R&D-programma. Wij zullen stil staan bij de thema’s van de consortia in wording en toelichten welke onderzoekslijnen verdere kansen bieden.

Met het maritieme masterplan heeft de Nederlandse maritieme sector in het najaar van 2020 een duidelijke ambitie neergelegd. In 2030 varen er 30 nieuwe emissieloze en digitale schepen en zijn er 5 retrofits uitgevoerd. Om dit te realiseren werkt de maritieme sector samen onder de vlag van Nederland Maritiem Land. De basis van het plan is een breed R&D-programma, het launching customership van de Koninklijke Marine en de Rijksrederij en de implementatie van nieuwe technologie in bestaande en nog te bouwen schepen. U kunt dan denken aan offshore en werkschepen, passagiersschepen, droge ladingschepen, tankers en uiteraard schepen voor de overheidsvloot. Dit masterplan jaagt de energietransitie en de digitale transitie in de gehele maritieme keten aan.

Wij verwachten op korte termijn de R&D-regeling inclusief het finale R&D-programma te kunnen delen. Zodra deze beschikbaar zijn worden deze toegevoegd op de website van Nederland Maritiem  Land. Voor nu kunt u de relevante documenten terug vinden op Masterplan voor een emissieloze maritieme sector – Nederland Maritiem Land .

Vragen & aanmelden

Voor vragen kunt u een mail sturen aan info@maritiemmasterplan.nl
Het webinar wordt opgenomen, alle deelnemers krijgen na afloop de opname toegestuurd. Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

We zien u graag op 6 mei!

Hartelijke groet,
Rob Verkerk
Voorzitter Nederland Maritiem Land