energie noord-holland

Webinars: slimme energieoplossingen voor bedrijven in Westwoud en omgeving

Het elektriciteitsnetwerk heeft op verschillende plekken in Noord-Holland zijn maximale capaciteit bereikt. De Taskforce Energie-infrastructuur Noord-Holland, een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, netbeheerders Liander en TenneT en gemeenten organiseert een nieuwe reeks webinars op 12 en 26 september en 10 oktober om bedrijven te informeren over de situatie in hun omgeving én hen te inspireren over nieuwe energieoplossingen die mogelijk interessant zijn voor hun onderneming.

Bron: Provincie Noord-Holland.

Op veel plekken in Noord-Holland kunnen nieuwe bedrijven die zich willen vestigen niet zomaar een elektriciteitsaansluiting krijgen. Dat geldt ook voor bestaande bedrijven die hun aansluiting willen uitbreiden. Dit komt doordat het net ‘vol’ zit. De taskforce zet alles op alles om zo snel mogelijk het elektriciteitsnetwerk uit te breiden. Maar netuitbreiding alleen is niet voldoende om de wachttijden te beperken. Daarom zoeken we in de tussentijd naar slimme oplossingen om het elektriciteitsnet efficiënter te gebruiken. 

Slimme energieoplossingen voor bedrijven

In online bijeenkomsten willen we ondernemers informeren over de situatie in hun directe omgeving. We laten energieoplossingen zien die mogelijk interessant zijn voor hun onderneming. Denk aan energieopslag, deelname aan congestiemanagement of collectieve oplossingen. Hiermee creëren zij meer zekerheid voor hun onderneming en ontstaat ruimte op het elektriciteitsnet voor andere ondernemers in de regio. Vanzelfsprekend is er voor ondernemers ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

In de komende periode staan er drie webinars gepland die gericht zijn op situatie in het Noordzeekanaalgebied, in de omgeving Westwoud en Wijdewormer. Ondernemers  en andere geïnteresseerden in deze gebieden zijn van harte welkom om bij een webinar aan te sluiten. Aanmelden kan eenvoudig via onderstaande links. 
Omgeving Westwoud: 26 september 2023 (19.30-21.00 uur)
Omgeving Wijdewormer: 10 oktober 2023 (19.30-21.00 uur)

De webinars vinden plaats via Microsoft Teams. Het is niet noodzakelijk om het programma te installeren om het webinar te volgen.

Webinar gemist?

Hebt u een webinar gemist of wilt u een uitzending terugkijken? Dat kan! Bekijk het overzicht van eerdere webinars.