factsheet elektrisch

Groenboek TLN: Logistieke ondernemers vragen meer inzet van de overheid in energietransitie

Meer ondersteuning van de overheid is nodig waarmee de sector transport en logistiek kan beschikken over duurzame energie en een duurzame logistieke prestatie kan leveren. Dat was de boodschap van TLN-bestuursvoorzitter Elisabeth Post bij de overhandiging van het zogeheten ‘Groenboek’ op vrijdag 9 december aan staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bron: TLN.nl.

Met de bundel aan praktijkverhalen wil TLN duidelijk maken welke belemmeringen ondernemers tegenkomen op weg naar een duurzame bedrijfsvoering. Post doet een klemmend beroep op het ministerie: ‘De transitie gaat niet snel genoeg, terwijl de volle vaart wel nodig is.’

Kijk hier voor het Groenboek.

De energietransitie raakt het hart van de sector transport en logistiek. De sector toont ambitie om te verduurzamen. Het ligt niet aan de wil. Ondernemers realiseren zich dat de logistieke sector een verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen in het algemeen en daarbinnen aan de energietransitie in het bijzonder.

Ondersteunend beleid

In de dagelijkse praktijk lopen logistieke ondernemers tegen allerlei problemen aan. Denk bijvoorbeeld aan het niet voldoende kunnen opladen van elektrische vrachtauto’s, lange stroperige procedures om de energievoorziening toekomstbestendig en groen te maken of begrenzing in wat netbeheerders kunnen aanbieden en afnemen. ‘Van de overheid verwachten wij een consistent, duidelijk en ondersteunend beleid. Het gaat immers om een gezamenlijke opdracht. De energietransitie in de sector vraagt om politieke prioriteiten. Dit Groenboek is een hiertoe een handreiking’, aldus Post.

Lees het vervolg van dit artikel op de website van TLN.