finale food logistics challenge

Horeca Reguliersdwarsstraat: uw straat gaat grotendeels op slot

Het zal niemand ontgaan dat de gemeente Amsterdam volop werkt aan straten en kades. De gevolgen voor de stadslogistiek zijn groot. Ondernemers in de Reguliersdwarsstraat moeten vanaf begin maart rekening houden met extra werkzaamheden. Dan gaat de toegang naar het Koningsplein zeker drie maanden dicht. De Reguliersdwarsstraat wordt een doodlopende weg voor leveranciers en kan alleen bevoorraad worden via de Vijzelstraat. Wat zijn de gevolgen voor de ondernemers in de Reguliersdwarsstraat en wat kunt u doen om uw producten op tijd in huis te hebben?

Reguliersdwarsstraat
De Reguliersdwarsstaat is vanaf maart alleen bereikbaar via de Vijzelstraat en bovendien voor het meeste verkeer slechts tot de Geelvincksteeg. Foto: Google Maps.

Als het Koningsplein op slot gaat is het voor leveranciers niet meer mogelijk om de Reguliersdwarsstraat in te rijden en vervolgens via het Koningsplein weer te vertrekken. Leveranciers moeten via de Vijzelstraat aanrijden, in de venstertijden en er weer uit. Daarnaast is de Reguliersdwarsstraat voor het meeste verkeer uitsluitend toegankelijk tot de Geelvincksteeg (uitgezonderd bierauto’s, reinigingswagens en bezoekers van parkeergarage de Gouden Bocht). De kans is dan ook groot dat leveranciers in de Vijzelstraat in de file komen en op hun beurt moeten wachten om te kunnen laden en lossen.

U hoeft dat als ondernemer en leverancier niet lijdzaam te ondergaan. U kunt bijvoorbeeld door bundeling van bestellingen samen met collega’s en de aanvoer van uw goederen via een goed toegankelijke hub vertragingen voorkomen.

Video: oproep aan horecaondernemers Amsterdam

Er is meer mogelijk! Hogeschool van Amsterdam doet onderzoek naar een efficiënte horecalogistiek in binnensteden en volgt de ontwikkelingen op de voet. De HvA-onderzoekers willen leren van de actuele situatie in het Amsterdamse wegennet en ondernemers in de horeca bijstaan met advies. Want de situatie in de Reguliersdwarsstraat staat niet op zichzelf. De komende jaren neemt het aantal afzettingen en omleidingen in het centrum van Amsterdam alleen maar toe, onder meer vanwege onderhoud en de plannen van de gemeente om de binnenstad autoluw te maken.

Amsterdam Logistics maakte samen met de HvA deze video en een animatie over de problematiek. Wij leggen daarin de problemen uit die op u af komen en informeren u als horecaondernemer en – leverancier in vogelvlucht over de mogelijkheden om uw logistiek efficiënt te organiseren en de gevolgen van de situatie op de weg voor uw distributie en bedrijfsvoering te minimaliseren.

Onderzoekers van de HvA kunnen u daarbij helpen, maar vragen ook uw hulp als horecaondernemer en leverancier van horecabedrijven! Help ons de horecalogistiek in de Amsterdamse binnenstad efficiënter, sneller, schoner en goedkoper te maken. Bekijk onderstaande video en mail onderzoeker Kees-Willem Rademakers.

Meedenken kan via:

www.hva.nl/horecalogistiek.