House of Logistics zoekt bedrijven én vertellers

Vijftig studenten van MBO college airport zijn gestart met het keuzedeelprogramma logistiek, een proef van Luchtvaartcollege schiphol en MBO college airport. De studenten krijgen les op Schiphol om zo het beroepenveld van dichtbij te kunnen ervaren. Meteen al in de eerste week van het schooljaar gingen de studenten de luchthaven verkennen.
 

Doel van het programma 

De studenten maken kennis met de logistieke processen op Schiphol. Ook leren ze ‘verborgen’ logistieke beroepen op de luchthaven kennen. Interessante gastsprekers vertellen de studenten verhalen over het logistieke werkveld. Hierdoor hopen wij de studenten te motiveren en te inspireren. Daarnaast vergroten studenten hun vakkennis en vaardigheden. Tevens dagen wij de studenten uit mee te denken over vraagstukken waar Schiphol mee te maken heeft. Uiteindelijk is het doel dat de studenten leren hoe de luchthavenprocessen verlopen.
 

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens dit schooljaar krijgen de studenten om de week één dag les op de luchthaven. Naast de lessen die ze volgen, maken ze opdrachten en bezoeken ze specifieke punten op de luchthaven.
 

Elkaar helpen

Ben je zelf werkzaam in de logistiek? Kom dan bij ons jouw verhaal vertellen. Ook zijn wij altijd op zoek naar bedrijven die deze gemotiveerde studenten en toekomstige logistieke medewerkers willen ontvangen voor een bedrijfsbezoek. Ben je op zoek naar een enthousiaste stagiair? Dan kunnen we jou helpen. Neem contact op met Programamanager Margreet Hak via hak_m@schiphol.nl.

Geef een reactie