state region amsterdam

Huren lager door gebrek aan hoogwaardig logistiek vastgoed

16 oktober 2013

 

De huurprijzen van logistiek vastgoed op en rond Schiphol zijn licht gestegen, onder meer door een gebrek aan ruimte. Dit in tegenstelling tot de landelijke trend die dalende huurprijzen laat zien. Dat meldt Logistiek.nl. De dalende trend is onder meer zichtbaar in de Haven Amsterdam.

 

Tekorten logistiek en industrieel vastgoed

Door een tekort aan hoogwaardig logistiek en industrieel vastgoed op zowel de beleggingsmarkt als de gebruikersmarkt verbeteren de aanvangsrendementen en dalen de gemiddelde vraaghuurprijzen. Dat meldt Vastgoedmarkt dat zich baseert op de laatste Benelux Industrial and Logistics Rents Map van vastgoedadviseur Colliers International.

 

Beleggers

Logistiek vastgoed blijft volgens Colliers in trek bij beleggers, de aanvangsrendementen hebben zich bijna overal positief ontwikkeld. De locaties op de as Rotterdam – Venlo en de luchthaven Schiphol hebben nog steeds de beste rendementen. Hier geldt echter dat het aanbod beperkt is en vooral buitenlandse beleggers zeer actief zijn op deze locaties.

 

Huurprijzen dalen in N-Brabant

De huurprijzen van logistiek vastgoed daalden verder vergeleken met een half jaar geleden, blijkt Benelux Industrial and Logistics Rents Map die Colliers International voor de derde keer uitbrengt. De meeste locaties in Noord-Brabant maakten een daling door van de huurprijzen, net als de havens van Rotterdam en Amsterdam. Een belangrijke reden is het tekort aan hoogwaardig vastgoed op deze locaties waardoor de gemiddelde vraagprijs wordt bepaald door de lagere huurprijzen van minder courant vastgoed.

 

Gronden rondom Schiphol schaars

Schiphol daarentegen, zo constateert Colliers, zag de huurprijs licht stijgen en ook in logistieke hotspot Venlo herstelde de huurprijs flink. Op Schiphol is de luchthavengebonden markt zo specifiek en zijn de gronden schaars zodat dat de huren hier hoog blijven.

In België blijven de prijzen voor topklasse gebouwen over het algemeen stabiel in alle regio’s. Voor oudere, bestaande gebouwen staan de prijzen sterk onder druk en worden, bijvoorbeeld, langere huurvrije periodes meer en meer toegepast.

 

Bron: logistiek.nl.

 

Geef een reactie