state region amsterdam

Montea koopt eerste logistieke centrum in Nederland

 

Montea, de Belgische investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux en in Frankrijk, heeft het eerste logistieke centrum in Nederland gekocht. Dat meldt Vastgoedmarkt.nl. Het centrum met 24.000 m2 logistieke ruimte staat in Almere.

 

Montea sloot met Axa Real Estate — namens een van zijn fondsen — een koopovereenkomst voor een distributiecentrum op Stichtse Kant in Almere. De locatie omvat in totaal 36.000 m2 met daarop 24.000 m2 logistieke ruimte en 700 m2 kantoorruimte.

 

Cushman & Wakefield begeleidde Axa Real Estate bij deze transactie. XO Property Partners adviseerde Montea tijdens het aankoopproces en bracht de aankoop tot stand. Het gebouw is verhuurd aan A-ware Food Group. De huurovereenkomst heeft een vaste looptijd van 22 jaar, met een koopoptie — in lijn met de investeringswaarde — voor A-ware Food Group na twaalf jaar.

 

A-ware Food Group is een wereldspeler die zich heeft gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere voedingsproducten onder geconditioneerde omstandigheden. Klanten zijn grote supermarkten in Nederland (zoals Albert Heijn, Lidl en Jumbo) en de rest van de wereld.

De Belgische vastgoedbevak Montea zet met deze aankoop een eerste stap op Nederlandse bodem. In de komende twee jaar wil Montea 100 tot 150 miljoen euro investeren in Nederlands logistiek vastgoed.

 

Bron: vastgoedmarkt.nl

Geef een reactie