foto bij concurrentieregels haven

HvA wint KennisDC BATTLE 010-020

De afgelopen 4 weken hebben 8 HvA studententeams van de minor Airport Seaport Logistics en 7 studententeams van de minor Distributie van Hogeschool Rotterdam (HR) in en rond Rotterdam onderzoek verricht aan een case van de Port of Rotterdam Authority. De werktitel: ‘Improving hinterland access’. Het onderzoek was onderdeel van de KennisDC BATTLE 010-020. Het team uit Amsterdam nam de wisselbokaal mee naar huis. 
Beide teams hielden een voortreffelijke presentatie onder het toeziend oog van zo’n 80 studenten en de zeer deskundige jury. Die bestond uit Willem Otto Hazelhorst (Rijkswaterstaat departement Synchromodal Transport & Navigation), Tom Stallinga (consultant bij Flowconnect), Remco de Vries (opleidingsmanager Logistics Management HR) de juryvoorzitter Ron van Duin (lector Port & City Logistics HR).
De studenten van de HvA gingen ervandoor met de wisseltrofee. De juryvoorzitter motiveerde de uitslag als volgt: “Met een goede probleemanalyse, helder conceptueel model en onderzoeksmethodologie is het team dichtbij de opdracht gebleven en zijn alle onderzoeksvragen afdoende beantwoord.” De jury bleek helemaal content met de conclusie dat “alle ingrediënten klaarstaan en dat er een mental shift nodig is om echt succesvol te zijn”.
Na afloop van de battle zijn alle studenten naar de Maasvlakte II afgereisd voor een bezoek aan Futureland. Vanuit Futureland kon worden uitgekeken op de APM terminal waar een 17.000 TEU schip van Maersk werd gelost en geladen. De dag werd afgesloten met een busrit met gids over de Maasvlakte II en de APMT terminal.

Over de KennisDC BATTLE 010-020

De KennisDC BATTLE 010-020 is een initiatief uit het najaar van 2015 van het KennisDC, HvA en HR. De wedstrijd is toentertijd geëindigd in een uitoverwinning voor het studententeam uit Rotterdam. In 2016 is wegens drukte geen Battle georganiseerd.

Geef een reactie