KLM Cargo werkt aan nieuw sorteersysteem voor vracht

KLM Cargo werkt aan een nieuw sorteersysteem voor de afhandeling van express-zendingen op Schiphol. Het systeem zal vanaf augustus 2016 worden gebouwd door Lödige Industries en moet vanaf medio 2017 operationeel zijn.

KLM en Lödige hebben onlangs een contract ondertekend waarmee ze hun nieuwe samenwerking bezegelen. Volgens Marcel de Nooijer wil KLM Cargo met de nieuwe sorteermachine kunnen inspelen op de groei in met name de post en express markt. “We hebben gekozen voor Lödige Industries omdat het een zeer gerenommeerd bedrijf is op het gebied van infrastructurele oplossingen in de luchtvaartsector.”

Efficiënter ruimtegebruik door nieuw sorteersysteem

Arthur van Brink (Lödige Industries) en Marcel de Nooijer (KLM Cargo) KLM Cargo en Lödige Industries tekenen de overeenkomst voor de bouw van een innovatief vrachtsorteersysteem op Schiphol
Arthur van Brink (Lödige Industries) en Marcel de Nooijer (KLM Cargo)

Vanwege de aanleg van de nieuwe pier door Schiphol, zal één van de drie vrachtgebouwen van KLM Cargo gedeeltelijk moeten worden afgebroken. Hierdoor moet KLM Cargo slimmer met de beperkte ruimte omgaan. De firma Lödige biedt de oplossing door op een innovatieve wijze de bestaande KLM Cargo processen voor het afhandelen van post en express te integreren in een geautomatiseerde oplossing.
De uitdaging was om dit in een ruimte onder te brengen welke 50% beslaat van het bestaande ruimtegebruik. Lödige Industries is er samen met Vanderlande Industries en de operationele afdelingen van KLM Cargo in geslaagd om een oplossing te bedenken.

Tijdelijk onderkomen expressafhandeling

Om ruimte te maken voor de bouw van het sorteersysteem in vrachtgebouw 1, wordt sinds 12 juni de expressafhandeling tijdelijk op een andere locatie ingericht. Hiervoor is een tijdelijke huisvesting gebouwd op het voorterrein van KLM Cargo zodat de dienstverlening naar de klant gewaarborgd blijft.

Geef een reactie