Logistic Network Challenge van start

Afgelopen maandag is de Logistic Network Challenge (LNC) van start gegaan. De Logistic Network Challenge is opgezet vanuit de Hogeschool van Amsterdam. Zeven teams reizen van 2 tot en met 5 november door Europa, doen er zoveel mogelijk logistieke hubs waar ze interviews afnemen in de air- of seaports. De teams kunnen punten verdienen. Het team dat donderdag de meeste punten heeft verzameld wordt de winnaar van de Challenge.
Hoe werkt het
Elke kilometer, modaliteit en elke interview levert punten op. Aan de logistieke hubs is een puntenaantal toegekend, als een team als tweede op deze hub aankomt, krijgen zij de helft van het aantal punten. Het maken van foto’s, besparen van geld en doen van ludieke acties levert ook punten op. Er zijn restricties aan het spel, zo heeft ieder team maximaal €200 budget en mogen ze alleen reizen per trein, vliegtuig, metro, tram, bus of fiets.
Op de Hogeschool van Amsterdam is een regiecentrum ingericht waar de teams worden gevolgd en ondersteund en de punten worden bijgehouden.
De teams:
The Aviators
Het team The Aviators, bestaat uit: Tom Pauli, Lucas Bonavita, Wouter Kooijman en Merijn van den Nieuwendijk. Ze vertrokken vanuit Utrecht per trein naar Duisburg, de eerste logistieke hub. Hier kwamen zij als eerste van alle teams aan en the Aviators hebben daarmee de volle 750 punten gepakt. Rond 15:00 uur zijn zij aangekomen in Venlo, op dat moment als enige team en krijgen dus ook in Venlo het volle puntenaantal, 1000 punten. 
SkyTeam 2.0
SkyTeam 2.0 bestaat uit: Lars Vreeswijk, Ernst van Gogh, Roy Stolz en Ruben Voogel. Zij vertrokken vanaf Schiphol naar London Stansted. In het centrum van Londen hebben ze een fiets gepakt om naar hun interview te gaan. Een slimme zet, dankzij de fiets, hebben zij punten verdiend voor het gebruik van een extra modaliteit. Helaas is Londen geen stad waar een interview kon worden afgenomen. SkyTeam 2.0 heeft wel 500 punten verdiend door een foto te maken bij de Tower Bridge en het bezoek aan de stad. Daar gaan naar alle waarschijnlijkheid 100 strafpunten af omdat het team te lang in London is gebleven.
4 op reis
Team 4 Op Reis bestaat uit: Eline van Gemert, Keano Damiana, Bryan van Arkel en Sharon Winters. Het team zocht het op de eerste challengedag meteen ver van huis door van Rotterdam airport naar Madrid te vliegen. Zowel in Rotterdam als in Madrid is het team erin geslaagd een interview af te nemen met business Unit Managers. Het team krijgt het volle aantal punten voor beide steden en staat nu op 2726 punten. De nummer 1 van van de eerste dag.
The Hoppers
The Hoppers bestaat uit : Ron Jalving, Robert Veen, Kevin Rahan en Luc Niessen. Zij zijn op de eerste dag anders begonnen dan de andere teams, namelijk in Berlijn. Om dit te bewerkstelligen zijn ze in het weekend al vertrokken. Vanuit Berlijn ging het team per trein naar Duisburg. Omdat The Aviators” al in Duisburg waren, kregen The Hoppers er de helft van de te behalen punten. Hierna zijn ze langs Wolfsburg gereisd. Helaas was het afnemen van een interview op deze hub niet mogelijk.
Winnen Doen We Toch Wel (WDWTW)
De jongens van WDWTW zijn, zoals de naam doet vermoeden, zelfverzekerd aan hun reis begonnen. Rond 12 uur zijn zij bij hun eerste hub aangekomen, Venlo. Het was even spannend of zij de eerste waren, want de tweede groep kwam slechts een half uur later in Venlo aan. Omdat ze de eerste waren in Venlo heeft WDWTW hier de volle 1000 punten gepakt! Na Venlo ging het team met de trein naar Duisburg. Omdat The Aviators daar eerder waren, kreeg WDWTW geen 700 maar 350 punten.
Twansporteurs
De Twansporteurs zijn vanuit Rotterdam naar Antwerpen vertrokken per trein. Helaas krijgt het team geen punten voor deze stad, omdat er geen interview is afgenomen. Vervolgens hebben de teamleden de bus gepakt richting naar Parijs. Eventueel kunnen ze daar nog punten verdienen met een foto en een interview.
RTM-Logistics
RTM-Logistics bestaat uit Matthew Palm, Rivaldo Bhikhie, Thomas Kruijtzer. Zij maken de challenge interessant omdat ze de hele week vanuit huis de logistieke hubs willen aan doen. Op de eerste dag zijn ze vanuit Utrecht, via Eindhoven naar Venlo gereisd. Helaas kwam het team te laat in Venlo aan en was WDWTW het voor. Dat betekent dat RTM-Logistics 500 punten heeft verdiend in plaats van 1000.

Geef een reactie