duurzaam transport

Lubbers Global Freight Holding neemt Cargo Masters over

Lubbers Global Freight Holding, een divisie van Lubbers Logistics Group, neemt 100% van de aandelen over van de Nederlandse expediteur Cargo Masters. De overname betekent een grote stap in de uitbreiding van Lubbers Global Freight.

Klanten en partners zullen profiteren van een groot en gevarieerd pakket aan (project) forwarding services, waaronder lucht & zeevracht, rail-& wegtransport, chartering, import/export afhandeling, opslag en douane afhandeling. Als onderdeel van de Lubbers Logistics Group kunnen deze diensten gecombineerd worden met het Europese wegtransportnetwerk waarin een grote eigen truck- en trailervloot wordt aangeboden samen met andere logistieke services.

De markten waarop de focus komt te liggen zijn de Energiesector, Maritiem, Luchtvaart, Automotives, Chemicali├źn & Gevaarlijke stoffen en Mode & Luxe goederen. Lubbers Global Freight krijgt hierdoor een uitgebreid internationaal netwerk aan eigen vestigingen en faciliteiten in Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, Eindhoven, Schoonebeek, IJmuiden, London (UK), Ploiesti (RO), Istanbul (TR) en Singapore.De komende jaren zullen nieuwe vestigingen worden toegevoegd.

Verder wordt het wereldwijde netwerk ondersteund door een groot aantal strategische partners, waardoor klanten kunnen profiteren van een wereldwijde dekking. De zeer moderne logistieke hub van Cargo Masters in Hoofddorp, op een steenworp afstand van luchthaven Schiphol, zal het nieuwe hoofdkantoor van Lubbers Global Freight worden. Dit kantoor zal tevens de voornaamste luchtvrachthub binnen het netwerk zijn en crossdock- en control tower-diensten bieden, alsmede hotshot en AOG services.

Het management(-team) van beide bedrijven blijft volledig aan boord na de integratie om de verdere ontwikkelingen en groei te begeleiden. Dhr. Robbert Ringersma wordt aangesteld als de nieuwe Managing Director van Lubbers Global Freight per 1 januari2021.

De overname door Lubbers maakt het mogelijk om uit te groeien tot een wereldwijde dienstverlener voor verschillende nichemarkten. We zijn ervan overtuigd dat de samenvoeging van de krachten van Lubbers Global Freight en Cargo Masters een goede match vorm ten een uitgebreider pakket aan wereldwijde logistieke diensten mogelijk maakt voor onze klanten en partners.Met vriendelijke groet