luchtvaartnota luchtvracht

Luchtbrug medische goederen Nederland-China uitgebreid

Maandag 20 april is de eerste KLM Boeing 747 met medische hulpgoederen uit Shanghai geland op Schiphol. Door het uitbreiden van de luchtbrug tussen Nederland en China, is Nederland verzekerd van een continue stroom aan hulpgoederen.

luchtbrug nederland china
Martin van Rijn van Medische Zorg en Pieter Elbers van KLM in de Boeing 747 met medische hulpgoederen

In het bijzijn van minister Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en President & CEO Pieter Elbers van KLM, werden de hulpgoederen uitgeladen en klaar gezet voor verdere distributie naar Nederlandse zorginstellingen in de strijd tegen corona.

KLM heeft voor deze belangrijke vrachtluchtbrug de komende 6 tot 8 weken speciaal de Boeing 747-combi teruggebracht in de operatie. De bijna dagelijkse vluchten zorgen voor een continue stroom van medische benodigdheden vanuit China naar Nederland.

Het vrachtruim van de Boeing 747 met vluchtnummer KL894 uit Shanghai zat helemaal vol met onder andere honderdduizenden mondmaskers, 30.000 isolatiejassen en 30.000 veiligheidsbrillen. Dinsdag en woensdag landen er weer twee KLM-Boeings met medische goederen uit China, als onderdeel van de luchtbrug. De komende 5 dagen worden onder meer miljoenen mondmaskers verwacht.