state region amsterdam

Martin Schröder-prijs uitgereikt aan Vertannes

Des Vertannes, voormalig hoofd luchtvracht bij IATA, heeft de Martin Schröderprijs 2014 gewonnen voor zijn bijdrage aan de luchtvrachtindustrie. Martin Schröder (83), oprichter van Martinair reikte de naar hem vernoemde prijs vanmiddag uit op het nationaal luchtvrachtdebat in Hoofddorp. 

 

Transittijd 

De prijs is ingesteld om personen of ondernemingen te eren die zich hebben onderscheiden in de Nederlandse luchtvrachtsector. Vertannes, van 2010 tot 2014 Global Head of Cargo bij IATA (International Air Transport Association), zette het verkorten van transittijden bij IATA op de agenda.

 

Debat

Schröder, grondlegger van Martinair, gaf ook het startschot voor het nationaal luchtvrachtdebat, georganiseerd door Nieuwsblad Transport, EVO en branchevereniging Air Cargo Netherlands (ACN). Verladers, afhandelaars, carriers, truckers en bestuurders debatteerden tijdens dit debat over het verkorten van de gemiddelde transittijd met 48 uur.

 

Keten

De laatste dertig jaar is de gemiddelde transittijd op zes dagen blijven steken. Terwijl een passagier binnen 24 uur van deur tot deur in China staat, doet een pakketje er maar liefst 144 uur over. Het verminderen van de transitietijd moet mogelijk zijn door de verschillende partijen in de keten beter op elkaar te laten aansluiten en informatie over de zending voor de vracht uit te sturen. Dit moet van luchtvracht een aantrekkelijker vervoersmogelijkheid maken.

 

Bron: EVO.nl

Geef een reactie