state region amsterdam

MRA van handelspost tot internationale hub

Ooit met uw mond vol tanden gestaan als een zakenpartner vroeg waarom de Metropoolregio Amsterdam (MRA ) zo sterk is in logistiek?! In de uitgave ‘Amsterdam Trade & Logistics – historical highlights’ vindt u het antwoord.

 

“If logistics is the creation of seamless connections, it would seem the Amsterdammers must have trade and logistics in their genes”, meldt het voorwoord van Amsterdam Trade & Logistics — historical highlights trots. De inhoudsopgave maakt in één oogopslag duidelijk hoe die genen zich hebben ontwikkeld. De hoofdstukken hebben veelzeggende titels als Gateway to Holland, Sailing and roaming around the world, World’s bankers, Resourceful warehousing cooperatives, World port, An airport below sea-level, Flowers for the whole world en Hyperconnected.

 

Stad en regio
In tekst en met foto’s en historische prenten wordt beschreven hoe Amsterdam zich heeft ontwikkeld van eenvoudige handelspost in 1275 tot een hoogstaande internationale hub in 2014. De hoofdstad staat centraal, maar de lezer wordt al snel de regio in getrokken, richting onder meer industrie en windmolens aan de Zaanse Schans en het Noordzeekanaal. Zo ontstaat in vijftig kleurrijke pagina’s een beeld van een Metropoolregio Amsterdam waarin stad en regio elkaar onderling versterken en waarin vier ports – haven, luchthaven, greenport en dataport – de pijlers vormen voor de bloeiende handel en logistiek.

 

Meer informatie
Amsterdam Trade & Logistics – historical highlights is een uitgave van Amsterdam Marketing, het Stadsarchief, SADC en Amsterdam Airport Area. Het boekje is in het Engels geschreven en in kleine oplage gedrukt. Voor meer informatie en bijbestellen kunt u contact opnemen met Marie-Jeannine Citroen van AAA.

 

> Ga naar het boekje: Amsterdam Trade & Logistics — historical highlights

 

Bron: Anke Hoets – Dinalog Amsterdam

Geef een reactie