Nederlands geld voor bloemenveiling Jordanië

Nederland steunt Jordanië bij een haalbaarheidstudie voor de ontwikkeling van een bloemenveiling in de Jordaanse hoofdstad Amman. De nieuwe bloemenveiling moet vlakbij het vliegveld van Amman komen. Het Nederlandse geld is beschikbaar gesteld in het kader van het programma Develop2Build van het ministerie van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking. 
Minister Ploumen en de burgemeester van Amman ondertekenden eind april in Jordanië de overeenkomst voor de schenking voor de ontwikkeling van een nieuwe bloemenveiling. Bloementelers in Jordanië telen bloemen van hoge kwaliteit die voldoen aan internationale standaarden. Maar de telers hebben onvoldoende faciliteiten om die kwaliteit na de teelt te behouden. Hierdoor worden de bloemen vooral in het land zelf verkocht.

ploumen bezoek Jordanie
Minister Ploumen bezoekt Jordanië. Foto: Rijksoverheid.nl

Inkomsten en werkgelegenheid

De gemeente Amman wil een nieuwe bloemenveiling ontwikkelen vlakbij het vliegveld. De veiling moet de telers goede faciliteiten geven op het gebied van infrastructuur. Het complex moet alle moderne technieken krijgen, inclusief distributiecentrum en koelingen. Hierdoor kunnen telers meer bloemen telen en de bloemen ook exporteren naar buurlanden. Dit zal zorgen voor toenemende inkomsten en meer werkgelegenheid voor Jordaniërs en Syrische vluchtelingen in het land.

Develop2Build

Develop2Build steunt overheden met een schenking voor studies, die nodig zijn om een infrastructureel project van de grond te krijgen. Hieronder vallen onder andere het uitvoeren van haalbaarheidsstudies, milieueffectrapportages of een conceptueel ontwerp.
Bron: Rijksoverheid.nl

Geef een reactie