state region amsterdam

Nederlandse distributiecentra scoren nu al goed bij NK Speeddocking

Het NK Speeddocking is nu halverwege. Uit de Metropoolregio Amsterdam doen onder meer Albert Heijn, Deen en United Biscuits mee. Een vergelijking van de tussenresultaten met die in andere landen biedt interessante inzichten: Nederlandse distributiecentra zijn bijvoorbeeld 2,5 keer sneller dan die in Tsjechië.

 

Het NK Speeddocking biedt in 2014 meer inzichten dan in andere jaren door een nieuwe aanpak. Dit jaar lopen twee studenten mee op dertien van de zeshonderd deelnemende locaties om ook de wereld achter de cijfers te observeren. Zij kijken niet alleen naar de verblijftijd, maar ook wat er in die tijd allemaal gebeurt. Hoe betrokken zijn ontvangstmedewerkers en chauffeurs, welke fouten worden gemaakt tijdens de goederenontvangst en —verwerking, hoe snel worden verstoringen opgelost en is er sprake van miscommunicatie? Deze zaken komen door de nieuwe aanpak allemaal naar aan bod.

 

Resultaten tussenbalans
De tussenbalans levert niet alleen een vergelijking op met de tussenresulaten van de speeddocking-competities in andere landen (België en Luxemburg, Tsjechë en Slowakije). Ze levert nu al zeer waardevolle inzichten op over de wereld achter de goederenontvangst. Zo bieden elektronische communicatie en scanbare labels alleen voordeel als er duidelijke afspraken komen over de werkprocessen bij de goederenontvangst. En het ligt voor de hand, maar de winst van SSCC-labels gaat verloren als ze niet blijken te kloppen of simpelweg niet scanbaar zijn, omdat ze verkeerd op de goederen zijn geplakt.

De analyse van de oorzaken van tijdverlies kan de deelnemers aan NK Speeddocking veel opleveren, in tijd, maar ook in kwaliteit, duurzaamheid en efficiency.

 

De Nederlandse kampioen NK Speeddocking 2014 wordt bekendgemaakt tijdens het Connekt Zomerfestival op 26 juni.

 

>meer informatie

 

Geef een reactie