Nieuw distributiecentrum XPO Logistics bij Schiphol

XPO Logistics opent op Fokker Logistics Park een nieuw distributiecentrum met een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. Het bedrijf wil van daaruit klanten uit de high tech-industry gaan bedienen. Prologis bekendgemaakt zal het distributiecentrum ontwikkelen.
 

“Deze overeenkomst is opmerkelijk omdat het de grootste logistieke ontwikkeling is voor één klant op Schiphol”, Bram Verhoeven, countrymanager Prologis Benelux.

Het nieuwe distributiecentrum worden ontwikkeld op Fokker Logistics Park op Schiphol. Die keuze is logisch, zegt Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics van Nederland, België en Duitsland: “Schiphol is een belangrijke toegangspoort naar onze binnenlandse distributiecentra en Prologis Fokker Logistics Park biedt ons de flexibiliteit om uit te breiden.”
Het nieuwe distributiecentrum op Schiphol wordt naar verwachting in november van dit jaar afgerond. Het is de 21ste supply chain locatie voor XPO Logistics in Nederland en vergroot de totale warehouse-oppervlakte van het bedrijf in Nederland naar circa 615.000 vierkante meter.
Prologis Fokker Park
Prologis Fokker Park is het grootste vliegveldgerelateerde logistieke park in Europa in particulier eigendom met een totaal oppervlakte van 89.500 vierkante meter. Prologis verwacht dat het park met de huidige grondproposities binnen twee tot drie jaar in omvang wordt verdubbeld om zo klanten (flexibel) verder kunnen te laten groeien.
Over XPO Logistics en Prologis
XPO Logistics is wereldwijd een top tien speler in hoogwaardige supply chain management oplossingen en Prologis wereldwijd marktleider in logistiek vastgoed.
Bron: Prologis.nl

Geef een reactie