state region amsterdam

Pilot Remote Scan van start

 

Op donderdag 13 februari gaat de pilot Remote Scan officieel van start. Het startsein van de pilot, een samenwerking tussen de Douane en Rhenus Logistics, bestaat uit een presentatie van het remote scanproces.

 

De transport- en logistiek dienstverlener Rhenus Logistics zal door de Douane geselecteerde vrachtzendingen zelf scannen en vervolgens de scanbeelden aan de Douane beschikbaar stellen. De Douane zorgt voor het op afstand ‘real time’ ontvangen, uitlezen en analyseren van de scans. Deze werkwijze bevordert een snelle, efficiënte en veilige afhandeling van vracht door bedrijfsleven en overheid. Het bedrijf Rhenus Logistics, logistiek dienstverlener op Schiphol, maakt er als eerste bedrijf gebruik van.

De officiële aftrap van de pilot Remote Scan is bij Rhenus Logistics op donderdag 13 februari tussen 14.00 en 15.30 uur.

 

SmartGate Cargo
Het Schiphol SmartGate Cargo programma is een gezamenlijk initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol (AAS), Air Cargo Netherlands (ACN) en KLM Cargo. Zij zijn allen deelnemer in het publiekprivate samenwerkingsverband ‘Beveiliging en Publieke Veiligheid Schiphol’, die formeel opdrachtgever is van het programma. Doel van Schiphol SmartGate Cargo is het bewerkstelligen van een veilige, snelle, efficiënte en goedkope vrachtafhandeling en een nauwe samenwerking op het gebied van controle, snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van de luchtvrachtketen.

 

Bron: Douane 

Geef een reactie