Regeldruk Schiphol weer onder de loep

KLM Cargo vracht
In een debat met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft VVD Kamerlid Ton Elias op 30 juni aandacht gevraagd voor de aanpak van overbodige regeldruk in de luchtvaart. De staatssecretaris zegde daarop een quickscan regeldruk toe in samenwerking met regeldruk waakhond Actal. EVO Fenedex verwelkomt deze  toezegging.

MAR-L

Eerder al heeft EVO Fenedex met vertegenwoordigers van dienstverleners uit alle modaliteiten succesvol gewerkt aan de reductie van regeldruk in het project Maatwerk Aanpak Regeldruk Logistiek. Maar niet alle problemen zijn opgelost. Zeker tarieven en inefficiënte werkwijze van inspectiediensten blijven een zorg in de luchtvrachtketen.

NVWA

Specifiek werd in het debat ook stil gestaan bij het moeizame werk van de NVWA in de luchtvaart. Daarin was de staatssecretaris duidelijk. Uit onderzoek blijkt dat de inspectiedienst vanwege geldgebrek maar net aan aan haar taken kan voldoen. Als er meer van deze dienst verwacht wordt, moet er geld bij. En dat is er niet, aldus de staatssecretaris.

Top 10

Voor EVO Fenedex is een betaalbare en constructieve inspectie bij logistiek en handel een van de tien speerpunten waar dit en een komend Kabinet zich op moeten richten.
Bron: EVO.nl.

Geef een reactie