sail 2020

SAIL Amsterdam 2020 afgelast, volgende in 2025

SAIL 2020 gaat niet door. Dit heeft de organisatie van SAIL woensdagochtend via een persbericht bekend gemaakt. Tijdens de persconferentie van premier Rutte werd duidelijk dat de termijn van het verbod op vergunningsplichtige evenementen is verlengd tot 1 september. SAIL zou van 12 t/m 16 augustus plaatsvinden en valt dus binnen deze termijn.

SAIL respecteert de noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is onmogelijk om SAIL onder de huidige omstandigheden veilig te organiseren. Er is besloten om SAIL vijf jaar door te schuiven naar de volgende editie in 2025.

Ook Port of Amsterdam heeft begrip voor de maatregel. Veiligheid en gezondheid staat bij de haven, onze medewerkers, klanten en partners op de eerste plaats.

Uitstel niet haalbaar

Uiteraard is intensief onderzocht of uitstel naar 2021 mogelijk is. Helaas bleek dat geen realistisch scenario. Zo is op dit moment niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Tot slot wil SAIL graag een vrij toegankelijk evenement blijven. Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben begrijpelijkerwijs aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.

 

Related news