state region amsterdam

Samenwerking KLM Amsterdam en Xiamen Airlines in China

KLM heeft een memorandum of cooperation getekend met de Chinese luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines en de gemeente Amsterdam. KLM vliegt sinds 2011 drie keer per week vanuit Amsterdam naar Xiamen, een kuststad in het zuidoosten van China. Het memorandum versterkt de samenwerking en bereikbaarheid tussen de steden.

 

Xiamen Airlines wil deze zomer vanaf Xiamen naar Amsterdam gaan vliegen. Xiamen Airlines is een dochtermaatschappij van KLM’s partner China Southern Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van China. De vloot van Xiamen Airlines bestaat uit Boeings. KLM en Xiamen Airlines maken beide deel uit van SkyTeam. De vluchten van Xiamen Airlines zullen in codeshare met KLM worden uitgevoerd.

 

 

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan was aanwezig bij de ondertekening van het memorandum of cooperation. Zijn gemeente ondersteunt de samenwerking tussen KLM en Xiamen Airlines van harte. “Een directe vlucht van Xiamen naar Amsterdam geeft uitdrukking aan het internationale partnerschap dat Amsterdam met verschillende steden in China heeft in zowel economisch en cultureel opzicht. Bovendien biedt de Amsterdamse regio een gunstig investeringsklimaat aan Chinese bedrijven die via Amsterdam de Europese markt willen bedienen”, aldus Van der Laan.

 

Het memorandum of cooperation werd ondertekend door KLM president-directeur Pieter Elbers, Zhao Dong, Chief Operating Officer van Xiamen Airlines en burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

 

Foto: KLM

Bron: nieuws.klm.com

Geef een reactie