pieter van oord

Schiphol koopt grond met oog op bereikbaarheid

Schiphol Real Estate en VolkerWessels hebben gezamenlijk 90 hectare grond ten zuiden van Badhoevedorp gekocht van gebiedsontwikkelaar Chipshol.

Een groot deel van de aangekochte gronden zal worden aangewend voor verbetering van de bereikbaarheid van Schiphol. Mocht hierover een positief besluit worden genomen, dan zijn de gronden mogelijk ook nodig voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn. Voor een ander deel van het gebied slaan VolkerWessels en Schiphol Real Estate de handen ineen om een stedelijk landschap met commercieel vastgoed te ontwikkelen.

Over VolkerWessels

VolkerWessels is een toonaangevende, geïntegreerde en gediversifieerde bouwonderneming die werkt volgens het ‘think global, act local’ principe. Het bedrijfsmodel van VolkerWessels combineert een lokale commerciële en klant focus met een controle en ondersteuning op divisie niveau waarmee schaalvoordelen en expertise geoptimaliseerd worden over de werkmaatschappijen heen. VolkerWessels is voornamelijk actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland. De bedrijfsactiviteiten zijn georganiseerd in zes operationele segmenten. In de landen waar VolkerWessels actief is, heeft de onderneming in totaal meer dan 120 lokale werkmaatschappijen die over landelijke en regionale kantoren en management beschikken.

Over Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate (SRE) creëert een zakelijke internationale toplocatie, waar organisaties zich graag vestigen en mensen elkaar ontmoeten en met plezier werken. Als proactieve gebiedsregisseur onderscheidt SRE zich, omdat ze op maat gesneden, duurzame huisvesting biedt en tevens het openbaar gebied rondom het vastgoed zelf inricht. Verduurzaming van de vastgoedportefeuille en aandacht voor het welzijn van de huurders is daarbij een voortdurend proces. Zo creëert SRE werkomgevingen die faciliteren, inspireren en verrassen. Meer informatie: www.schiphol.nl/realestate

Schiphol Real Estate is een 100% dochter van Royal Schiphol Group.