state region amsterdam

Succesvolle reeks Koplopersgroep D-020 zet zich voort in 2015!

Op een herfstachtige wintermiddag kwamen koplopers en nieuwe deelnemers van D-020 samen, bij het hotel de Zoete Inval, voor alweer een geslaagde bijeenkomst. Dit keer ging het gezelschap, met meer dan vijftig deelnemers, als toetje van de avond bij PostNL op bedrijfsbezoek. Naast de bekende actieve koplopers, werden er ook dit keer weer nieuwe bedrijven en potentiële koplopers verwelkomd.

 

Na de aftrap van de KvK, verteld PostNL kort hoe het de zakelijke bedrijfstak heeft ingericht. Hierbij werd ook de gelegenheid gegeven aan hun zakelijke partners, Pantar en Valid Express, om zich voor te stellen aan het publiek en hoe zij de samenwerking hebben opgezet vanuit maatschappelijk sociaal verantwoord ondernemen. In Delft is PostNL eind 2014 begonnen met de uitrol van Stadslogistiek, een nieuw concept voor stadsdistributie. Een vergelijkbaar concept wordt nu ontwikkeld voor Amsterdam. PostNL heeft het concept in de volgende video in beeld gebracht.

 

 

Hierna werd onder leiding van Carin Biegnolé een overzicht gepresenteerd van wat er tot op heden is bereikt door de koplopers en welke casussen nog open staan. De aanwezigen werd gevraagd om input te leveren en over en weer werden nuttige vragen en antwoorden gegeven. De stip op de horizon van D-020 werd hierdoor nog helderder.

Aansluitend kwam Erik Regterschot van de gemeente Amsterdam aan het woord om te vertellen over het nieuwe beleid van het nieuwe college met betrekking tot Duurzaamheid binnen gemeente Amsterdam. Het publiek kreeg de gelegenheid om vragen en aanvullingen mee te geven aan de gemeente.

 

Als afsluiting van de plenaire sessie mochten de winnaars van Connecting Brains: for food and logistic challenges: “Het ideale logistieke systeem”, hun winnende concept presenteren aan het publiek. De winnaars bestaan uit een groep van 3 studenten van verschillende studierichtingen van de Hogeschool van Amsterdam De challenge werd in november 2014 gehouden tijdens de Hackathon van het Amsterdam Logistic Board.

Distributiecentrum PostNL

Als toetje kregen de aanwezigen bij het naastgelegen distributiecentrum van PostNL een uitgebreide rondleiding. Onder de kundige leiding van twee medewerkers van PostNL werd gedetailleerd verteld over de processen binnen PostNL. De aanwezigen konden volop genieten van het (geautomatiseerde) proces en meemaken hoe de verwerking van postpakketten er daadwerkelijk uitziet.

 

Kortom, het was wederom een succesvolle bijeenkomst van D-020 en dit zal blijvend worden voorgezet. De volgende bijeenkomst staat alweer gepland voor april a.s. Dan wordt de bijeenkomst gehouden bij Deudekom en Transmission/Cargohopper in Duivendrecht. Deze bijeenkomst organiseren we deze keer samen met de Port of Utrecht. Medio februari is het programma bekend en kunt u zich aanmelden.

 

Bron: Kamer van Koophandel Amsterdam

Geef een reactie