Swissport en Nagel nieuwe deelnemers Milkrun

De Milkrun gaat een nieuwe en belangrijke fase in; de toetreding van een tweede afhandelaar en een tweede vervoerder. Swissport Cargo Services zal vanaf 1 februari a.s. starten met de aflevering van vracht bij de deelnemende expediteurs. R. Nagel Transport zal het transport voor zijn rekening nemen. Voor de expediteurs betekent dit een welkome toevoeging aan het bestaande aanbod, waarbij zij geen eigen vervoer voor de importstroom in hoeven te zetten. De Milkrun Portal geeft op één centrale plaats alle zendingen die via beide afhandelaars binnen komen overzichtelijk weer.
Ouke Koet, Operational Manager bij Swissport benadrukt dat Swissport koploper wil worden in de markt als het gaat om innovatieve producten: “Een goed voorbeeld van een nieuw innovatief product is het Milkrun concept. Swissport en R. Nagel geloven beide in het lokale product. De Milkrun stuurgroep heeft een prachtig product neergezet en hier wil Swissport  graag aan bij dragen om hier nog een groter succes van te maken.” Erik Nagel, directeur van R.Nagel Transport voegt daar aan toe: “Luchtvracht zullen we op de meest snelle en efficiënte manier door de keten moeten krijgen. Als we linksom met wachttijden te maken hebben en rechtsom niet, dan moeten we gewoon rechtsom. In het project zie ik dat er veel meer informatie is, die op voorhand met verschillende partijen gedeeld wordt. Het Milkrun project heeft daar wel een uniek inzicht in gegeven. Dat inzicht zou ook breder gebruikt moeten gaan worden in andere concepten.” De jongste Milkrun deelnemers benadrukken hun gezamelijk belang in dit project: “Onze ambitie is om na de pilotfase een goed lopende dienst in de markt te hebben, naast de reeds bestaande concepten. De Milkrun is bij uitstek een mooi voorbeeld van de kracht van de Schiphol community om voorop te blijven lopen door samen te werken.”.
De voorbereiding voor toetreding tot het Milkrun project zijn inmiddels in volle gang. Naast de IT aanpassingen voor de portal en de ondersteunende app, moeten ook de fysieke processen aangepast worden. In de komende weken zal het loodspersoneel van Swissport getraind worden. Daarnaast zullen ook de chauffeurs van R. Nagel Transport een uitgebreide informatie sessie volgen om het gebruik van de app onder de knie te krijgen.
Expediteurs die op dit moment aan de Milkrun meedoen via Menzies sluiten automatisch aan bij de Milkrun van Swissport. Daarnaast is de Milkrun na afloop van de eerste fase verder open gesteld voor nieuwe deelnemers. Mocht u meer informatie willen dan kunt u uiteraard terecht bij milkrun@acn.nl.
Bron: ACN
Foto: ACN

Geef een reactie