state region amsterdam

TomTom en VN bundelen krachten

 

TomTom (TOM2) heeft een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met UN-Habitat, het United Nations Human Settlements Programme, waarbij de gegevens uit de wereldwijde Traffic Index van TomTom door UN-Habitat en haar partners worden gebruikt voor het aanpakken van verkeersopstoppingen in grote steden. 

‘Stedelijk gebieden groeien snel. Op dit moment woont de helft van de wereldbevolking in steden, en volgens de voorspellingen bieden ze in 2050 een thuis aan zes miljard mensen,’zegt dr. Joan Clos, United Nations Under-Secretary-General en UN-Habitat Executive Director. ‘Hoe we belangrijke diensten als mobiliteit en bereikbaarheid vormgeven, is essentieel bij het verbeteren van de kwaliteit van het stadsleven. De gegevens van TomTom helpen ons hierbij omdat we kunnen vertrouwen op een uitstekende analyse van verkeersopstoppingen in grote steden. Hiermee kunnen beleidsmakers en lokale overheden duurzame en praktische oplossingen ontwikkelen.’

 

TomTom heeft onlangs de zesde editie van zijn Traffic Index gepubliceerd, waaruit een aanzienlijke toename van het aantal verkeersopstoppingen naar voren kwam. Mensen die hun auto voor woon-werkverkeer gebruiken, zitten gemiddeld acht volle werkdagen per jaar in het verkeer vast. Traditionele oplossingen als het verbreden van bestaande en aanleggen van nieuwe wegen blijken geen effectieve middelen meer bij filebestrijding. 

Harold Goddijn, CEO van TomTom International, voegt hieraan toe: ‘TomTom legt zich toe op het ontwikkelen van ideeën en nieuwe technologieën die de situatie van consumenten, bedrijven en de gehele samenwerking kunnen verbeteren. Dankzij deze samenwerking kunnen stedenbouwkundigen en overheden beter gefundeerde beslissingen nemen wanneer ze verkeersproblemen in steden willen aanpakken.’ (SA)

 

Bron: TLN.

Geef een reactie