Uitbreiding vliegveld Lelystad mag

De uitbreiding van vliegveld Lelystad gaat binnen een maand starten. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State. Die boog zich over de bezwaren van twee omwonenden van de luchthaven en van Vogelbescherming Nederland. De Raad van State wees alle bezwaren af. Eerder gebeurde dat ook al in een bezwaarprocedure van andere omwonenden. 
Eigenaar N.V. Luchthaven Schiphol wil Lelystad Airport uitbreiden om zo een deel van het vakantieverkeer naar Flevoland te kunnen verplaatsen. Schiphol zit met 479.000 vliegbewegingen in 2016 tegen de grenzen van groei aan. Met omwonenden is afgesproken dat tot 2020 jaarlijks maximaal 500.000 vluchten zijn toegestaan. Uit de nieuwste cijfers over 2016 bleek onlangs dat zowel het aantal passagiers als het vrachtvervoer opnieuw zijn toegenomen.
Met de uitbreiding van Lelystad Airport ontstaat op Schiphol ruimte voor groei in intercontinentale vluchten en overstappers. De Amsterdamse luchthaven verwacht zo beter de concurrentie met andere Europese luchthavens aan te kunnen gaan.

Uitbreiding vliegveld Lelystad begint binnen maand

Nu de Raad van State groen licht heeft gegeven, zal de uitbreiding binnen een maand van start gaan. Gewerkt wordt onder meer aan een verlenging van de start- en landingsbaan, het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen en aanleggen van een taxistandplaatsen en busbanen en een andere verlichting.
De volledige uitspraak van de Raad van State.

Geef een reactie