state region amsterdam

Verdere uitstel Amsterdamse railshuttle Herik Rail

Herik Rail Cargo verwacht ‘op z’n vroegst’ in oktober van dit jaar de spoorshuttle tussen Amsterdam en Milaan te hervatten. Dat meldt directeur Gerard van den Herik van het railgoederenbedrijf.

 

De rentree van de driewekelijkse raildienst, die begin mei na nauwelijks twee maanden werd stopgezet, zou aanvankelijk eind juni plaatsvinden. Daarna achtte Van den Herik het met het oog op het mindere ladingaanbod in de zomermaanden verstandiger eerst in september de dienstregeling te hervatten.    

 

De time-out was onder meer noodzakelijk om een nieuwe dienstregeling met spooroperator DB Schenker af te spreken. Dat is inmiddels gebeurd, aldus Van den Herik. Wel moet de afspraken daarover nog in een definitief contract worden gegoten. Daarvoor zal hij binnenkort afreizen naar het hoofdkantoor van DB Schenker in Mainz, zegt hij. ‘Daarnaast zijn wij druk bezig om meer ‘commitments’ bij de ladingsaanbieders los te krijgen. Dat kan eventueel ook via een participaties.’

Verder is hij ook nog in onderhandelingen met havenbedrijf van Amsterdam voor een mogelijke subsidie, voegt de ondernemer eraan toe. 

 

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

Geef een reactie