state region amsterdam

Vier dagen ernstige verkeershinder Coentunnel en A10-West

Voordat de weggebruikers beide Coentunnels in gebruik kunnen nemen, sluit Rijkswaterstaat van woensdag 16 juli 21.00 uur tot maandag 21 juli 05.30 uur de tweede Coentunnel en de A10-West voor al het verkeer. Uitsluitend het reguliere openbaar vervoer en de nood-en hulpdiensten kunnen er doorheen. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder; een langere reistijd van een half uur en omleiding via de Zeeburgertunnel.

 

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden sluit Rijkswaterstaat het wegennetwerk (A10-West, A8/Coenplein en A10-Noord) aan op de nieuwe verkeerssituatie van het Coentunneltracé. De werkzaamheden bestaan uit het aanpassen van verkeerstechnische installaties, onderhouds- en asfaltwerkzaamheden en het aanbrengen van belijning en verlichting. Ook worden beide tunnels aan elkaar gekoppeld. Hierdoor wordt het één Coentunnel. Deze werkzaamheden nemen ruim 100 aaneengesloten uren in beslag. Als de volledige Coentunnel op 21 juli 2014 opengaat, heeft de tunnel 8 rijstroken in plaats van 5. Hierdoor zijn de Noordelijke Randstad en het Westelijk Havengebied van Amsterdam beter bereikbaar.

 

Afsluitingen en omleidingen

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is volledige afsluiting van beide tunnels voor al het verkeer onvermijdelijk. Ook sluit Rijkswaterstaat het gedeelte van de A10-West ten noorden van de aansluiting S102 (Basisweg) tot aan de Coentunnel af. Verkeer wordt omgeleid via de Zeeburgertunnel. De adviesroutes staan aangegeven op de informatieborden langs de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie en een langere reistijd.

 

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hiervoor is er de mogelijkheid gebruik te maken van een vanAnaarBeter- kaartje voor trein (2e klas) op de trajecten Purmerend — Amsterdam CS, Uitgeest — Amsterdam CS, Amsterdam CS — Schiphol. Meer informatie over de aanschaf en geldigheid van de kaartjes is te vinden op vanAnaarBeter.

Daarnaast zet Rijkswaterstaat in samenwerking met de Stichting Westpoort Bereikbaar extra gratis pendelbussen in op donderdag 17 juli en vrijdag 18 juli vanaf Station Amsterdam Sloterdijk naar bedrijventerrein Westpoort. De gratis pendelbussen rijden tussen 06.00 – 10.00 uur en 15.00 – 19.00 uur. Op de website van de Westpoort Bus is de dienstregeling van deze bussen te vinden.

 

Informatie

Weggebruikers kunnen voor meer informatie over deze werkzaamheden gratis bellen naar 0800-8002 (zeven dagen per week van 06.00 uur en 22.30 uur) of kijken op vanAnaarBeter.

Rijkswaterstaat zorgt met de aanleg van de Tweede Coentunnel en Westrandweg (A5) voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Na de ingebruikname van de gerenoveerde bestaande Coentunnel is het volledige Coentunneltracé gerealiseerd. Het Coentunneltracé loopt van knooppunt Coenplein tot aan de Westrandweg.

 

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectpagina A10/A5/A8: Tweede Coentunnel, Westrandweg en renovatie bestaande Coentunnel.

 

Bron: Rijkswaterstaat.nl

Geef een reactie