a321neo

Vlinders inspireren KLM bij vinden naam voor nieuwe, A321neo-vliegtuigen

KLM heeft de namen van de eerste vier A321neo-vliegtuigen bekendgemaakt. De toestellen zijn stiller, schoner en zuiniger dan de vliegtuigen uit de huidige vloot. KLM heeft zich bij het zoeken van geschikte namen laten inspireren door de natuur: de eerst A321neo krijgt de naam Koninginnepage, een van de grootste vlinders in Nederland.

Foto: KLM.

Met de nieuwe serie toestellen zet KLM haar traditie voort om vliegtuigen unieke namen te geven. In de afgelopen 104 jaar zijn verschillende thema’s voorbijgekomen, van namen van leden van het Koninklijk huis tot bruggen, luchtvaartpioniers en nationale parken. Het door KLM’ers bedachte en gekozen thema voor de nieuwe serie vliegtuigen is vlinders. De Koninginnepage wordt eind augustus verwacht. Later dit jaar wordt de KLM-vloot versterkt met de Braamvlinder, Citroenvlinder en Porseleinvlinder.

Schoner, stiller, zuiniger

De introductie van de A321neo markeert een belangrijke mijlpaal in de vlootvernieuwing waarmee KLM invulling geeft aan het sectorplan ‘Schoner, stiller, zuiniger’. De nieuwe vliegtuigen zijn een stuk stiller dan de huidige generatie vliegtuigen en zorgen voor een CO2-reductie van 21% per passagier-kilometer.