Wat is de logistiek vakman van de toekomst

Foto: Royal Flora Holland.
Foto: Royal Flora Holland.

Binnen het project House of Logistics trekken onderwijs en bedrijfsleven samen op om innovaties mogelijk te maken. In het afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor de vraag Wat is de logistiek vakman van de toekomst. In een nieuwe animatie zijn de eerste resultaten van deze zoektocht gepresenteerd.
 
Over House of Logistics
In House of Logistics werken onderwijs (MBO College Airport en ROC Nova College) en bedrijfsleven nauw samen aan het vinden van het juiste antwoord op bovenstaande vragen. In een nieuwe, uitgebreide informatiekaart worden de logistieke banen geschetst en gekoppeld aan bestaande opleidingen in de regio.
Ook is er geregeld overleg over het scherp definiëren van de logistiek vakman van de toekomst door het onderwijs nauwgezet af te stemmen op de behoeften in het bedrijfsleven. Hiervoor organiseert House of Logistics onder meer bedrijvenbijeenkomsten. Bedrijven zelf spelen daarnaast een proactieve rol in de werving van studenten logistiek via Logistieke pleinen tijdens open dagen op de regionale mbo-scholen.
Meer informatie
Heeft u interesse in de activiteiten van House of Logistics of wilt u met uw bedrijf deelnemen aan de bijeenkomsten en Logistieke Pleinen? Neem dan contact op met Alma Keerling.

 
 
 

Geef een reactie