automatisch nomineren schiphol

Woensdag (beperkte) acties FNV op Schiphol

Afhandelaren en securitymedewerkers onderbreken woensdag 29 mei op enkele momenten op de dag het werk. Schoonmaakmedewerkers staken 24 uur. Deze acties zijn er, net als de staking in het openbaar vervoer op dinsdag 28 mei, op gericht om aandacht te krijgen voor de pensioenleeftijd.

Schiphol is geen partij, maar door vakbond FNV aangewezen als actielocatie. Schiphol en FNV hebben afspraken gemaakt over hoe de acties kunnen plaatsvinden zonder dat dit de veiligheid van passagiers in gevaar brengt.

Security

De acties bij security zijn in de ochtend en namiddag gepland. FNV heeft securitypersoneel opgeroepen om op verschillende locaties twee keer 33 minuten staken. Op de momenten dat er werkonderbrekingen bij de securitycontroles zijn, kunnen daar tijdelijk langere wachttijden ontstaan.

Afhandelaren

Personeel van Dnata (check-in), Aviapartner (platform) en Swissport (bagage) is gevraagd om 66 minuten te staken tussen 12.30 en 13.36.

Schoonmaakbedrijven

Personeel van schoonmaakbedrijven is opgeroepen om 24 uur te staken. We zetten ons in om toiletten en afvalbakken op een minimaal niveau schoon te houden.