state region amsterdam

Wereldbank licht tweede plaats Nederland in Logistiek toe

Christina Busch van de World Bank, komt op dinsdag 1 april tijdens het internationale congres: ‘Logistics Innovations in Europe’ de resultaten presenteren van de Logistics Performance Index. 20 maart werd bekend dat Nederland op de tweede plaats staat op de mondiale logistiekranglijst.

 

De focus van Christina Busch ligt in haar presentatie op de ranking van Nederland. Hoe presteert Nederland ten opzichte van andere landen? Waar liggen nog kansen? Op het congres, dat georganiseerd wordt door Dinalog (kennisinstituut voor logistiek) en SoCool@EU (EU-project onder het Regions of Knowledge programma), komt de logistieke top van Nederland en daarbuiten samen om met elkaar en met het MKB kennis te delen over de laatste ontwikkelingen in de logistieke sector.

 

Nederland is drie plaatsen gestegen in de Logistics performance Index. Alleen Duitsland scoort beter op de wereldwijde benchmark voor de logistieke sector. Met deze stijging komt de droom voor de Nederlandse logistieke sector dichterbij. Doelstelling is namelijk om in 2020 Europees marktleider te zijn in de regie en coördinatie van transnationale goederenstromen. De tweede plaats op de Logistics Performance Index is, met 155 onderzochte landen, een mooie prestatie. De LPI wordt elke twee jaar opnieuw vast gesteld.

 

Meer informatie over het congres kunt u vinden op www.dinalog.nl/internationalcongress2014

Geef een reactie