aanbesteding modal shift

Informatiebijeenkomst vierde aanbesteding modal shift

  • Datum: 15 sep 2023
  • Tijd: 10:00 - 11:00 uur
  • Aanmelden

Op vrijdag 15 september is er voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in een modal shift, een informatiebijeenkomst. Aanleiding is de vierde aanbesteding die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft uitgegeschreven. Tijdens de bijeenkomst komt de nieuwe aanbesteding aan bod.

Bron: Topsector Logistiek.

Topsector Logistiek en Logistieke Alliantie inzetten voor een blijvende modal shift. Meer vervoer van goederen via water en spoor in plaats van de weg. Op 8 september 2023 is hiertoe een vierde aanbesteding gepubliceerd op TenderNed t.w.v. EUR 2.500.000.

Shortsea toegevoegd voor corridor Zuid

Met deze vierde aanbesteding is nu ook de mogelijkheid van shortsea toegevoegd voor corridor Zuid, ofwel voor (delen van) het traject Amsterdam – Haven van Rotterdam – richting Gent of Antwerpen (tot de Belgische grens). Meer goederenvervoer over water in plaats van over de weg. Dat is goed voor de afname van de verkeersdrukte op de weg, de verkeersveiligheid en het terugdringen van CO2-uitstoot.

Om de verplaatsing van het goederenvervoer vanaf de weg te versterken, is een modal shiftmaatregel van weg naar water aangekondigd in de Goederenvervoeragenda. Met deze regeling kiest het kabinet voor het stimuleren van structurele verplaatsing van goederenvervoer van de weg naar water en spoor. Verladers die overwegen om van transport over water gebruik te maken, hebben behoefte aan voorspelbaarheid en een relatief hoge frequentie van afvaarten: dat geeft de combinatie van flexibiliteit, betrouwbaarheid en concurrerende prijs die nodig is om hen over te halen.

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich tot 14 september a.s. aanmelden om de informatiebijeenkomst bij te wonen via MSR@Connekt.nl. De bijeenkomst is gratis.