Omgevingsvisie Amsterdam

Amsterdam gaat verkeersdrukte te lijf

Amsterdam wil de verkeersdrukte verder aanpakken en wil daarvoor nieuwe inzichten krijgen. De gemeente gaat gegevens delen met navigatie-app Waze om op de hoogte te blijven van de actuele verkeersstromen in de stad. Amsterdam krijgt hierdoor anonieme gegevens over verkeersbewegingen van meer dan 125.000 gebruikers in de regio. Die geven veel informatie over hoe voertuigen door de stad bewegen en wat de gevolgen zijn van stremmingen, wegwerkzaamheden en evenementen in de omliggende gebieden.

De gemeente geeft op haar beurt informatie over geplande weg- en rijstrookafsluitingen, speciale evenementen die extra verkeer met zich meebrengen, ongevallenlocaties en wegwerkzaamheden. Daardoor zijn gebruikers nog beter geïnformeerd over alles wat vertragingen kan veroorzaken en kunnen we ze omleiden naar gebieden met minder verkeer, waardoor het verkeer in de stad beter door kan stromen. Deze vorm van data-uitwisseling doet de gemeente met meerdere navigatiepartijen, waaronder Tom Tom.

Waze

Het in Californië gevestigde Waze, een partner van Google sinds 2013, biedt bestuurders stapsgewijze kaartnavigatie en verkeersinformatie. Gebruikers kunnen ongevallen, files en andere gevaren elektronisch melden, waardoor de app onmiddellijk de aankomsttijd van de bestuurder en de snelste, probleemloze routes kan berekenen. Aan de samenwerking komt geen geld te pas.
Bron: amsterdam.nl

Geef een reactie