Met app verkeer werken aan bereikbare regio Amsterdam

Reis je regelmatig vanuit Zaandam, Almere of Amsterdam-Zuidoost naar Amsterdam of tussen Purmerend en Zaanstad? Vind je het interessant om eens te zien op welke plekken je komt in een maand, hoelang je reist en hoe druk deze routes zijn? Met deze gratis app voor het verkeer help je toekomstige verkeersproblemen oplossen en de bereikbaarheid in de regio vergroten.

Er is steeds meer woon- en werkverkeer in de regio Amsterdam: (spoor)wegen worden drukker en er ontstaan meer files. In 2030 is een verdubbeling van het aantal toeristen voorspeld. Als we geen actie ondernemen, zal dit enorme druk leggen op ons dagelijkse woon- en werkverkeer.

App helpt knelpunten verkeer in kaart brengen

Daarom zijn de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu op zoek naar (toekomstige) knelpunten in onze regio: waar liggen ze, voor welk vervoermiddel gelden ze en hoe kunnen verkeersproblemen worden voorkomen? Voor een onderzoek naar de bereikbaarheid in de regio Amsterdam zijn zij op zoek naar deelnemers die hun reisgedrag willen laten registreren via een speciaal ontwikkelde app voor het regionale verkeer.

Sense.DAT app
De app voor verbeteren bereikbaarheid regio. Foto: via Amecboard.nl/Sense.DAT

Zo wordt bekend waar verkeersknelpunten liggen. De Sense.DAT app registreert gedurende de maand september automatisch:

  • route
  • snelheid
  • vervoermiddel

De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om de stedelijke bereikbaarheid in de regio te behouden en te verbeteren.

Doe mee, download de app verkeer van Sense.DAT

Dit doe je door de Sense.DAT app voor het verkeer te installeren op je telefoon. Daarna hoef je niets meer te doen. Wil je meedoen of heb je vragen? Stuur een mail naar Goudappel Coffeng: Sense.DAT@goudappel.nl of bel met Tineke Mateboer: 06-11533504.
Privacy van deelnemers wordt gewaarborgd: gegevens worden volledig anoniem geregistreerd en worden alleen gebruikt in het onderzoek.
Bron: Amecboard.nl.

Geef een reactie