state region amsterdam

Bell Helicopter 40 jaar in Nederland

Het Amerikaanse Bell Helicopter levert al decennialang een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse aerospace cluster. Op 14 oktober vierde Bell Helicopter het veertigjarig bestaan van zijn supply centrum in Amsterdam.

 

Opgericht in 1935 specialiseerde Bell Helicopter zich in eerste instantie in gevechtsvliegtuigen. Later kreeg het bedrijf als eerste de vergunning voor de productie van commerciële helikopters. Bell Helicopter is nu leidend in de industrie en geniet een brede erkenning. Het heeft meer dan 35.000 toestellen geleverd aan klanten in de hele wereld.

 

Aerospace in de MRA
Het aerospace cluster in Amsterdam gaat bijna een eeuw terug met de oprichting van KLM Royal Dutch Airlines in 1919 en de vestiging van de Fokkerfabriek. Op dit moment is ruim 60% van de Nederlandse aerospacebedrijven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gevestigd. Zij zorgen voor 10.000 arbeidsplaatsen.

Een cluster dat groeit
Het aerospace cluster is recent uitgebreid met onder meer de vestiging van Bombardier Aerospace, Embraer and Mitsubishi Aircraft Corporation, mede dankzij de beschikbaarheid van hoogopgeleide aerospace-medewerkers, de uitstekende logistiek, onafhankelijkheid binnen de industrie en een gunstig belastingklimaat.

 

Bron: Bell Helicopter / Gemeente Haarlemmermeer.

One thought on “Bell Helicopter 40 jaar in Nederland

Geef een reactie