foto bij bewoners adviseren

Bewoners adviseren over routes Lelystad Airport

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een delegatie van inwoners uit Noord-Holland, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Flevoland gevraagd om een advies over vliegveld Lelystad. De bewoners zullen eind november met dit advies komen.
De minister heeft inmiddels een gesprek gehad met bewoners die zeer betrokken zijn bij de discussie over de aansluitroutes voor de luchthaven. De minister heeft in het gesprek aangegeven dat zij gebaat is bij een onafhankelijk advies van bewoners. Het gaat daarbij om advies over verbeteringen van de aansluitroutes, het betrekken van inwoners bij volgende stappen en onderwerpen die het adviescomité zelf belangrijk vindt.

cora van nieuwenhuizen
Minister Cora van Nieuwenhuizen. Foto: Rijksoverheid.nl

Actiegroep Hoog Overijssel

De delegatie van inwoners is aangezocht door de heer Ter Kuile, die betrokken is bij de actiegroep Hoog Overijssel. Ter Kuile was van 2001 tot 2009 secretaris-generaal van de Civil Aviation Navigation Services Organisation (CANSO) en woont onder een van de beoogde routes voor Lelystad Airport.

Adviespanel Lelystad van vijf provincies

Ter Kuile heeft inwonerscomités uit diverse provincies gevraagd deel te nemen. Het adviespanel van inwoners bestaat nu uit drie inwoners van de provincie Gelderland, twee uit de provincie Flevoland, een uit Noord-Holland, twee uit Drenthe en drie uit Overijssel. In het gesprek heeft de minister aangegeven dat zij het adviescomité van informatie zal voorzien die het ministerie ontvangen heeft in de internetconsultatie en de gesprekken met vertegenwoordigers van luchtruimgebruikers.
Bron: Rijksoverheid.nl

Geef een reactie