boegpraat 2 podcast

Boegpraat deel 5: podcast over Port of Amsterdam, de voorspelbare haven

In 2025 willen we een toonaangevende Europese zeehaven zijn, die voorop loopt in de transitie naar een duurzame samenleving. Omdat we dit niet alleen kunnen én willen zoeken we hierbij de juiste partners. Zoals gevestigde klanten, leveranciers en overheden. En we vragen ze om hierover met ons in gesprek te gaan. De onderwerpen Schone Scheepvaart,  Circulaire economie, Energiestransitie en Waterstof kwamen vorige afleveringen aan bod. Deze keer gaan we het hebben over de voorspelbare haven. En jij kunt meeluisteren. Want dit is Boegpraat, de podcast.

In een serie van vijf podcasts gaan we in gesprek over onze strategische doelen, ambities en plannen.

Aflevering 5: Port of Amsterdam, de voorspelbare haven

Groene waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Bij Port of Amsterdam zetten we de komende jaren daarom flink in op deze nieuwe energiedrager. We gaan het produceren, opslaan en importeren naar de haven. Maar hoe gaan we dat precies doen? En wat betekent dit voor de activiteiten in de haven?

Volgens Ramon Ernst, Managing Director bij Evos, is de juiste mindset essentieel om van groene waterstof een succes te maken. Eduard de Visser, Hoofd Strategie bij Port of Amsterdam, vindt dat de inzet van waterstof om durf en lef vraagt: “We kunnen niet achterover zitten en wachten tot de helft van Nederland op waterstof rijdt. We moeten het nu gewoon gaan proberen.”

Podcasts Boegpraat beluisteren

Je kunt alle podcasts van Boegpraat van Port of Amsterdam hier beluisteren.

Geef een reactie