Bussen Schiphol Airport volledig elektrisch

foto bij bussen schiphol elektrisch
Misschien heb je ze al gespot op Schiphol: de nieuwe ‘Hello, goodbye’-bussen. En die zijn volledig elektrisch! Vanaf vandaag is het openbaar vervoer op en rond Schiphol een stuk milieuvriendelijker geworden, dankzij 100 elektrische bussen die samen de grootste emissieloze busvloot van Europa vormen. In 2021 zal de vloot zelfs uitgroeien tot maar liefst 258 elektrische bussen!
Samen met de Vervoerregio Amsterdam hebben we de elektrische bussen naar Schiphol gehaald. De infrastructuur voor de laadpunten op Schipholterrein hebben wij gerealiseerd en gefinanceerd. Ongeveer 400 buschauffeurs zijn speciaal getraind om te rijden in deze bussen, want het is even wat anders dan rijden in een dieselvoertuig. De chauffeurs weten precies hoe ze zo energiezuinig mogelijk kunnen rijden.

Opladen is het nieuwe tanken

En opladen is zo gebeurd. Met een snel-lader is de bus binnen 15 tot 25 minuten alweer op weg. De bussen kunnen aan het stroom op onder andere parkeerplaats P30 en Knooppunt Schiphol Noord. De busvloot zal verder groeien naar maar liefst 258 elektrische bussen in 2021. Voor de oplettende kijkers: inderdaad, de bussen zijn in de wolkenluchten-merkstijl van Schiphol.

Klimaatneutraal Schiphol

Miriam Hoekstra-van der Deen, Directeur Airport Operations Schiphol: “Schiphol is meer dan alleen vliegtuigen. Het is een van de grootste knooppunten van het Nederlandse openbaar vervoer. Het is fantastisch dat vanaf nu elke dag duizenden reizigers, forensen en werknemers hier in een duurzame bus stappen. Schiphol heeft dat met veel enthousiasme aangejaagd en er heel graag onze bijdrage aan geleverd. Uiteindelijk willen we dat Schiphol in 2040 klimaatneutraal is. Deze samenwerking met Connexxion en de Vervoerregio Amsterdam is daarin een grote stap.”
Bron: Schiphol Group.
Foto: Jan Dellaert/Schiphol Group.

Geef een reactie