drones amsterdam

Consortium MRA stapt in Dutch Delta Drone

Op woensdag 4 december tijdens de Amsterdam Drone Week heeft een grote coalitie van partijen, waaronder Royal Schiphol Group, KLM, RAI Amsterdam en het Koninklijke NLR, de Dutch Drone Delta (DDD) opgericht. Samen gaan zij met gerenommeerde partijen uit de rest van Nederland, zoals Connekt, Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat, werken aan de toekomst van Urban Air Mobility.

De basis van de samenwerking is gericht op een veilige integratie van drones en UAM op een sociaal duurzame en economisch haalbare wijze. Volgens de partners heeft Nederland een goede uitgangspositie om een leidende rol te vervullen, met zijn luchtvaarthistorie, innovatiegedreven economie en de wil om samen te werken.

Dutch Drone Delta start in 2020 met vijf tracks

Track 1: Maatschappelijke meerwaarde en sociale acceptatie
Track 2: Autonome lange afstandsvluchten
Track 3: Veilige integratie van bemand en onbemand verkeer
Track 4: Bezorging door drones
Track 5: Vervoer van vracht en personen tussen en binnen steden

Een Nederlandse coalitie

De coalitie in de Dutch Drone Delta bestaat uit partners die naast een financiële inbreng, de benodigde kennis, kunde, ervaring en slagkracht hebben om toepassingen met drones te realiseren en te werken aan de toekomst van Urban Air Mobility. De partners zijn onder meer KLM, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Royal Schiphol Group, Port of Rotterdam, KPN, a.s.r. schadeverzekeringen, RAI, Connekt, Antea Group, Space53, Koninklijke NLR, AirHub en Rijkswaterstaat.