DHL stage

DHL Express en JINC bieden bliksemstages logistiek aan

DHL Express is landelijk partner geworden van JINC. DHL gaat onder meer bliksemstages verzorgen voor kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarmee wil het de kinderen een goede start op de arbeidsmarkt bezorgen. JINC streeft samen met partners zoals DHL voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. De afspraken zijn eind vorig jaar gemaakt. Toen deed een aantal kinderen ook gelijk een bliksemstage op Schiphol. 

Via het JINC-programma maken 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen in de leeftijd van 8-16 jaar kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. De expresvervoerder gaat op verschillende plekken in het land kinderen meenemen in de wereld van logistiek door onder meer bliksemstages te bieden.

JINC-directeur Daniël Roos is blij dat hij DHL voortaan landelijk partner mag noemen. “Er zijn veel verschillende soorten banen te vinden in de logistieke branche en het is één van de meest kansrijke sectoren van deze tijd. Het is natuurlijk belangrijk dat jongeren dat ontdekken. Daarnaast vind ik het geweldig dat een multinational als DHL laat zien dat kansengelijkheid belangrijk is, dat ze daar echt iets voor willen doen.”

Medewerkers van morgen

Ronald Leunisse, Managing Director van DHL Express Nederland: “Als expresvervoerder komen we bij iedereen aan de deur en helpen graag om deuren voor anderen te openen. Wat JINC doet voor kinderen ligt in het verlengde van hoe we bij DHL tegen de talenten van onze mensen aankijken. Aandacht voor ontwikkeling speelt daarin een belangrijke rol. Deze kinderen zijn de medewerkers van morgen die we graag op weg helpen met sollicitatietraining en mentorschap om ze te interesseren voor een mooi vak in bijvoorbeeld de logistiek. Onze medewerkers krijgen zo de kans om werkelijk iets te betekenen in het leven van kinderen en daarmee van maatschappelijk toegevoegde waarde te zijn. Dit programma sluit goed aan bij andere initiatieven die we voor kinderen doen zoals DHL Kidsday en het wereldwijde partnerschap met SOS Kinderdorpen die uitingen zijn van het GoTeach-programma van DHL.”

DHL-stage De Baas van Morgen

Het contract werd begin december getekend. Daarvoor was er al een eerste groep Amsterdamse schoolkinderen op bliksemstage in de DHL-hub op Schiphol. De verschillende functies die daar allemaal voor zorgen zoals koerier, loodsmedewerker en douane-beambte kwamen daarbij naar voren. De volgende activiteit is ‘De Baas van Morgen’ op 24 januari 2019 waarbij een kind de hele dag op pad gaat met de directeur. “Daar kijk ik enorm naar uit!”, zegt Ronald Leunisse.

Bron tekst en foto: DHL Express/JINC.