schiphol banenmarkt

Manifest: Ik woon en werk bij Schiphol!

Duizenden mensen hebben het manifest getekend waarin wordt opgeroepen om ruimte te geven aan Amsterdam Airport Schiphol. Het manifest is begin december online gezet, tegelijkertijd met de site ikwoonenwerkbijschiphol.nl. Ondertekenaars zijn omwonenden en werknemers die de luchtvaart een warm hart toedragen. Ze willen een ander geluid laten horen nu luchthaven Schiphol steeds vaker onder vuur ligt.

De aantallen lijken voor zich te spreken; het manifest werd begin december online gezet en inmiddels hebben volgens de site ruim 5.200 mensen al getekend. Met hun handtekening geven ze aan dat Schiphol niet alleen een bron van zorg is, maar ook een bron van inkomsten voor veel mensen. “Natuurlijk zijn er mensen die hinder ondervinden en ook wij erkennen dat je oog moet hebben voor het milieu. Maar wat wij willen is de balans terugbrengen in de discussie”, laat de initiatiefnemer van de site, Jürgen Nagelkerke, weten. Hij is zelf purser bij KLM.

RTLZ stelde vraagtekens bij de site. Zijn de mensen die tekenen wel echt, zijn hun verhalen echt en hoe onafhankelijk is de site? De zender signaleerde dat de site vermoedelijk wordt betaald door de vakbond Vereniging Nederlands Cabinepersoneel en bedoeld om de publieke opinie te beïnvloeden. En het is waar, de verhalen zien er gelikt uit, maar vooral in het reactiegedeelte ook uit het leven gegrepen. De vraag is dan ook of de site werkelijk een probleem is.

Het oordeel is aan u: ikwoonenwerkbijschiphol.nl.