Dinalog ontgroeit de kinderschoenen

Het nieuwe Jaarboek van Dinalog is gepubliceerd. De editie 2014 bevat onder meer materiaal van het congres Logistic innovations in Europe. Ook constateert Willem Heeren, de chairman van de Executive Board, dat Dinalog steeds meer erkenning krijgt als expert in internationale innovaties.

 

Aanbiedingsbrief Jaarboek 2014 van Dinalog

Met veel genoegen presenteer ik u het jaarboek 2014 van Dinalog. Net als vorig jaar is het jaarboek aangevuld met materiaal van het congres ‘Logistic innovations in Europe’ dat Dinalog op 1 april jongstleden organiseerde met het Europese project SoCool@EU.

Dinalog ontgroeit de kinderschoenen en wordt internationaal steeds meer erkend als het instituut waar je moet zijn voor innovaties op internationaal niveau. Zo zijn we betrokken bij de logistieke agenda van het EU onderzoeksprogramma Horizon 2020 en leveren we de vice voorzitter van het European Technology Platform Alice. Losse samenwerkingsverbanden worden omgezet in nauwe betrekkingen zoals bijvoorbeeld met het Effizienzcluster Logistik Ruhr (Fraunhofer), waar we op 27 mei een MOU, hebben ondertekend in aanwezigheid Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en de premier van Nordrhein Westfalen. Het smaakt naar meer, maar we moeten het ook waarmaken.

De transitie van TTI naar TKI Logistiek, waarbij we samenwerken met TNO en NWO is zo goed als afgerond. Er zijn, ondanks de barre economische tijden, in 2013 toch 6 nieuwe R&D projecten begonnen. Daarnaast is de regeling voor deelname van het MKB versoepeld: in 2014 mag er weer een bijdrage ‘in kind’ geleverd worden door het MKB, in plaats van ‘in cash’. De resultaten uit de bestaande projecten worden meer en meer beschikbaar gesteld voor de markt. U kunt ze vinden in dit jaarboek.

Dat innovatie en hard werken beloond worden, merken niet alleen de bedrijven zélf. Dat merken we allemaal en het wordt bevestigd door de Logistics Performance Index van de World Bank, waar we na jaren achteruitgang weer op de 2e plek staan. Na Duitsland. Onze belangrijkste handelspartner zit dus ook niet stil. En er zijn nog meer kapers op de kust.

Er zijn flinke uitdagingen als we als Nederland en als sector in de wereld vooraan blijven willen blijven. Zeker in een open economie als de onze is het zaak steeds te vernieuwen, snel te schakelen en flexibel in te spelen op veranderingen. Meldt u dus aan voor een project! Kom langs, kom met uw vraag! Investeer in vernieuwing. En maak gebruik van de projectresultaten van de ruim 50 projecten, net zoals de 300 bedrijven en de meer dan 30 kennisinstellingen die nu al samenwerken met Dinalog.

Ik wens u veel inspiratie.

Willem Heeren
Chairman Executive Board

 

> bekijk Jaarboek 2014

Geef een reactie