duurzame sierteelt coalitie

EU stemt in met noodfonds sierteelt, ook voor transporteurs

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor het noodfonds voor de sector sierteelt. Van het geld dat beschikbaar komt kunnen ook transportondernemers gebruik maken. Dat blijkt uit een publicatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de uitvoerende dienst van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De tegemoetkoming geldt voor bedrijven die in de periode van 12 maart tot en met 11 juni 2020 te maken hebben met meer dan 30% verlies van omzet of brutowinst door de coronamaatregelen. Ze kunnen één keer een tegemoetkoming krijgen met de ‘Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19’.

Deadline aanvragen noodfonds sierteelt

Bedrijven kunnen zich al aanmelden voor de tegemoetkoming. Aanvragen kan tot en met 4 juni 2020. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de omvang van de schade. De cijfers van dit jaar worden vergeleken met het gemiddelde van de drie voorgaande jaren.

Op de lijst van bedrijven die in aanmerking komen, staan transporteurs als volgt genoemd: ‘Wegtransporteurs die transporteren van telers naar veilingen en groothandelaren van: bloembollen, sierplanten, perkplanten, potplanten, snijbloemen, heesters en boomkwekerijgewassen.’

TLN heeft zich afgelopen weken sterk gemaakt om de zwaar getroffen deelmarkt van sierteelttransporteurs ook onder de regeling te laten vallen. Betrokken bedrijven komen meestal niet in aanmerking voor de andere tegemoetkomingsregelingen vanwege de grote seizoengebondenheid. TLN is dan ook verheugd dat de bedrijven een tegemoetkoming krijgen.

Klik hier voor meer informatie over de wijze van aanvragen

Voor het aanmelden is een e-herkenning (niveau 1) nodig. Deze kun je via TLN met korting aanschaffen. Klik hier voor meer informatie.