schiphol mondkapje

Schiphol bestelt mondkapjes voor veilig werken en reizen

Royal Schiphol Group heeft mondkapjes besteld voor gebruik op de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. De aanschaf van de mondkapjes is ter voorbereiding op de fase waarin het vliegverkeer weer toeneemt. Ook voert Schiphol op regelmatige basis overleg met de vakbonden over verantwoord reizen en werken in relatie tot COVID-19.

De aanschaf van mondkapjes volgt op eerdere maatregelen die Schiphol nam, waaronder belijning op de vloer en omroepberichten om te wijzen op social distancing, spatschermen, aparte bagagebanden per vlucht en extra schoonmaak in de terminal.

CEO Dick Benschop: “We zijn en blijven graag in gesprek met de overheid, partners, medewerkers en vakbonden over verantwoord en gezond reizen en werken. Ten aanzien van internationale reizen zal het gebruik van mondkapjes de norm en praktijk worden.”

De exacte datum waarop de mondkapjes arriveren is nog onbekend. Schiphol overlegt met partners en vakbonden wie van mondkapjes worden voorzien. Het gebruik van mondkapjes op de luchthavens mag niet ten koste gaan van een voldoende voorraad in de zorgsector. In geval van een tekort in de zorg zullen deze mondkapjes aan de zorg worden overgedragen.