AAAfternoon duurzaam logistiek

Dag van het Klimaatakkoord

Wilt u sneller en verder dan het Klimaatakkoord? Meedenken over wat er nodig is om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten? Innovaties zien of ‘daten’ voor uw goede plan of initiatief? Laat u inspireren en verrassen op de Dag van het Klimaatakkoord.

Bron: RVO.nl.

Utrecht 3 november 2022  Dag van het klimaatakkoord

De Dag van het Klimaatakkoord staat in het teken van ‘Sneller en verder; voorbij het Klimaatakkoord’. We gaan het hebben over de ‘weg naar nul uitstoot’ in 2050. In verschillende workshops dagen we u uit en zetten we u aan het denken.  

Opgave na 2030

We beginnen met een stevige opening die inspireert, verrast en u aan het denken zet. Naast de actualiteit staat deze sterk in het teken van de opgave na 2030. Het is een sessie waarin we ook veel van uw inbreng verwachten. We testen uw kennis over waar we nu staan in de transitie. Ook Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, en Ed Nijpels, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, schuiven aan.

Deelsessies

In 12 deelsessies diepen we de thema’s van het klimaatbeleid verder uit: van groen industriebeleid tot aardgasvrije woningen, van boeren voor klimaat tot burgerparticipatie, van uitvindingen voor 2050 tot het grote geld dat in beweging komt. En nog meer. We dagen u uit mee te denken over wat er nodig is om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. 

Innovaties

Op het innovatieplaza ziet u kant-en-klare innovaties die nu al beschikbaar zijn. En wat er in de pijplijn zit voor de periode tot 2030. Ook krijgt u een kijkje in de toekomst, met innovaties waaraan gewerkt wordt om echt naar nul uitstoot in 2050 te komen.

Daten voor uw initiatief

Wilt u vooruitkomen in de energietransitie met uw mooie plan of goede initiatief? Maar loopt u een beetje vast? Doe dan mee aan ‘First Dates, dan doen’. Dit is de datingplek waar de Jonge Klimaatbeweging vragen, problemen of kwesties, koppelt aan een persoon of organisatie die u mogelijk verder kan helpen.

Meer weten en aanmelden?

Wilt u meer informatie over het volledige programma, de deelsessies, de innovatieplaza of ‘First dates, dan doen’? En wilt u zich aanmelden?